Wat is Brugge Beweegt?

Het project Brugge Beweegt is een structurele samenwerking tussen Howest en Stad Brugge om studenten in te zetten om alle Bruggelingen aan te zetten tot bewegen. Brugge Beweegt is een dienstverleningsproject waar initiatieven rond beweging, gezondheid en sport ingekleurd worden door studenten, docenten, stadsmedewerkers en Bruggelingen.

Vanuit het verbindende beleidsplan van Stad Brugge wil Brugge Beweegt de komende jaren anticiperen op het belang van beweging in de maatschappij. Bewegen is het middel waarmee we doelgroepen activeren, sociale verbinding stimuleren en prikkelende publieke ruimtes faciliteren.  

Met het oog op de toekomst kijken we uit naar trends en opportuniteiten om elkaar blijvend te versterken. Behoeftes van de verschillende staddiensten, lectoren, studenten en Bruggelingen worden steekproefgewijs afgecheckt, in kaart gebracht en vertaald naar concrete acties. Dat alles doen we met éénzelfde doel voor ogen: alle Bruggelingen aan het bewegen krijgen.

Studenten van Howest worden ingeschakeld bij verschillende evenementen en projecten van de Stad Brugge en andere partners zoals Mintus, Buurtsport Brugge, Wijkgezondheidscentrum De Bruggen, VZW De Kade, verschillende Brugse scholen,…Ontdek onze huidige activiteiten.

Heb je zelf een project en wil je eens horen wat studenten HOWEST van verschillende opleidingen (Sport & Bewegen, LO, Toegepaste gezondheidswetenschappen, Sociaal Werk, Sociale Psychologie,…) voor jouw project kunnen betekenen. Vul dan onderstaande online aanvraag in en wij contacteren jou zo snel mogelijk terug.

Online aanvraag

#BruggeBeweegt #BruggeSport #SportersBelevenMeer