Zwemmen in de Coupure

In Brugge kun je de hele zomer een frisse duik nemen in de openluchtzwemzone in de Predikherenrei aan de Coupure

Je kunt er van 1 juli tot en met 3 september 2023 elke dag zwemmen. De zwemzone is open van 13.00 tot 20.00 uur. Bruggelingen en bezoekers zijn welkom. Zwemmen is gratis. Reserveren hoeft niet.

De volledige zone is 110 meter lang. De breedte van de zwemzone is gemiddeld 17 meter en de diepte is overal dezelfde: 2,5 meter. Voor de allerkleinsten is er in het zwemplatform een ploeterbad van ongeveer 2 op 2 meter en 10 centimeter diep. Redders bewaken de hele zone.

Zwemzone in 2 delen

De zwemzone bestaat uit 2 gescheiden delen.

De recreatieve zwemzone van 40 meter lang is er voor wie verfrissing zoekt en wil genieten van wat waterpret. Je kunt er volop dobberen met kleurrijke zwembanden of luchtmatrassen.  

De sportieve zwemzone meet 70 meter. Daar kun je baantjes trekken, suppen, waterpolo spelen of leren reddend zwemmen.

Het zwemponton en de zwemzones zijn vrij toegankelijk. Reserveren hoeft niet. De ingang bevindt zich aan de Predikherenrei. Je vindt er douches, toiletten en een EHBO-lokaal. Elke dag houden redders een oogje in het zeil. Je komt via het trapje of de schuine helling in het water.

Suppen en initiaties in de sportieve zone 

Suppen

In het sportieve deel start en eindigt de namiddag met afstandszwemmen, tussendoor kunnen liefhebbers suppen.

  • van 13.00 tot 14.00 uur: zwemmen
  • van 14.00 tot 19.00 uur: suppen
  • van 19.00 tot 20.00 uur: zwemmen

De uurindeling kan wijzigen naargelang de vraag. Zijn er geen zwemmers, maar wel suppers, dan wordt het aanbod aangepast.

De Sportdienst stelt vijf supboards en zwemvesten ter beschikking. Supboards kunnen niet gereserveerd worden, maar als het druk is, wordt er gewerkt met een wisselbeurt, zodat iedereen aan bod komt. Je kunt ook je eigen supboard meebrengen.

Initiaties reddend zwemmen

In juli en augustus kun je elke dinsdag in de late namiddag (van 16.00 tot 18.00 uur) onder meer initiaties reddend zwemmen van RedFed volgen.

Initiaties waterpolo

In augustus organiseert waterpoloclub Aqua Sport Brugge op donderdag in de late namiddag (van 16.00 tot 18.00 uur) initiaties waterpolo.

Suppen en deelnemen aan de initiaties is gratis.

Richtlijnen

  • Een zwemvest is verplicht tijdens het suppen.  
  • Een badmuts is verplicht voor het afstandszwemmen.
  • Duiken is verboden.
  • Het water is 2,5 meter diep in de zwemzones. Je moet dus kunnen zwemmen.

Zwemmen verboden bij slechte waterkwaliteit

Om te kunnen zwemmen, moet de waterkwaliteit goed zijn. De resultaten van de wekelijkse meting hangen ter plaatse uit.  Als de waterkwaliteit te slecht is, dan is zwemmen verboden. Dit wordt ter plaatse aangegeven en gecommuniceerd via de sociale media van Stad Brugge.

Vragen?

Neem contact op via zomerzwemmen@brugge.be.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media