Het Verhaal van Vlaanderen: Brugge stapt mee in unieke VRT-reeks

9
dec
2022

Vanaf zondag 1 januari 2023 start op Eén en op VRT MAX de nieuwe reeks ‘Het Verhaal van Vlaanderen’. In deze documentairereeks zoekt Tom Waes uit wie de mensen waren die al tienduizenden jaren op het grondgebied leven dat we nu Vlaanderen noemen, hoe ze leefden en hoe ze de geschiedenis mee vorm hebben gegeven.

Met de medewerking van talloze historici en archeologen worden de puzzelstukken van het verleden samengelegd. Het wordt een ware reis doorheen de tijd. Dankzij historische ensceneringen wordt het verleden tastbaar en is zowel Tom Waes als de kijker erbij wanneer de geschiedenis wordt gemaakt. Oog in oog met een neanderthaler, vikings of Maria van Bourgondië.

Het Verhaal Van Vlaanderen is een uniek project waarbij als nooit tevoren de geschiedenis van deze streken van de prehistorie tot nu voor een breed publiek wordt verteld. Een visueel indrukwekkende reeks die de kijker meeneemt naar ver vervlogen tijden.

Samenwerkingsovereenkomst tussen Brugge en VRT

Ook Brugge speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Vlaanderen en dat zal ook in deze prestigieuze reeks aan bod komen. Vorig jaar sloot het stadsbestuur een samenwerkingsovereenkomst af met de VRT.

Dit geeft Brugge de mogelijkheid om onder de vleugels van het sterke merk ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’ promotie te maken voor eigen initiatieven. Denk hierbij aan een stadswandeling, een fietstocht... allemaal gelinkt aan de geschiedenis van Vlaanderen. 

Wandeling in zes talen via Route app

Visit Bruges zal een afgeleid product maken voor de internationale bezoekers. Daarin wordt ingezoomd op The Story of Bruges. Concreet is dit een wandeling doorheen de stad die het verhaal van de geschiedenis van Brugge vertelt en linkt aan het programma.
Deze wandeling zal beschikbaar zijn in zes talen via de gratis Route app van Visit Bruges die binnenkort gelanceerd wordt. Daarnaast komt er op de website www.visitbruges.be  een campagnepagina met achtergrondinformatie over Het Verhaal van Vlaanderen.

Op historische Brugse locaties werd belangrijke Vlaamse geschiedenis geschreven

Het Verhaal van Vlaanderen biedt Brugge de kans om een groot en divers publiek te laten kennismaken met het unieke culturele erfgoed van de stad. Op tal van belangrijke historische locaties zoals het Gruuthusemuseum, het Sint-Janshospitaal of het Brugse Vrije werd immers geschiedenis geschreven die niet alleen voor Brugge maar ook voor Vlaanderen een belangrijke impact had tot op de dag van vandaag.

Musea Brugge springen heel graag op de kar. Om te beginnen met The Story of Bruges, waar de Musea een belangrijke rol in spelen. Momenteel ontwikkelt Musea Brugge ook verschillende eigen initiatieven, waarmee de museumlocaties de indrukwekkende collectie kunnen verbonden worden aan dit project. 


Foto: website VRT