Samen kunnen we de klimaatverandering stoppen

Food Wave is een internationale gemeenschap van jongeren die actief is in 17 landen. Ons doel is om bewustwording te creëren over duurzame manieren van consumeren en produceren van voedsel in onze steden. Dit om de inspanningen voor de beperking van de klimaatverandering te versterken, en om een invloedrijke stem te hebben in het beleid, zodat we tegen 2030 een eerlijk en duurzaam mondiaal voedselsysteem kunnen bereiken! We doen dit samen met alle jongen mensen in Brugge! 

Voedsel: onze kracht voor verandering

Wat we verbouwen, eten en verspillen heeft grote gevolgen voor onze gezondheid en voor de ecologische, sociale en economische rechtvaardigheid. Wij geloven dat iedereen recht heeft op voedsel- en klimaatzekerheid; dat ondervoeding kan worden overwonnen, en dat gemeenschappen in harmonie met de natuur moeten kunnen leven. We kunnen dit samen doen - doe nu met ons mee en ontdek hoe!

Wat doet Foodwave? 

We ondernemen samen met andere jongeren actie in Brugge voor duurzame voeding! Heb jij ideeën of wil je op de hoogte blijven van hoe we in Brugge beter met voedsel kunnen omgaan? Laat het weten aan fay.vanclooster@brugge.be en karine.debatselier@brugge.be ken volg de facebookgroep https://www.facebook.com/groups/foodwavebrugge

Wil jij deel uitmaken van de verandering? 

  1. Kies dan voor een gezonde voeding

  2. Kies voor lokale voedselproducten en markten

  3. Vecht mee tegen voedselverspilling! Of kweek je eigen groenten in volkstuintjes of bij je thuis. 

  4. Wil je echt een verschil maken Join he mouvement samen met ons en je vrienden via Food Wave Brugge www.facebook.com/groups/foodwavebrugge of door te mailen naar fay.vanclooster@brugge.be en karine.debatselier@brugge.be.