Website Energieplatform Brugge gelanceerd

13
okt
2017

Begin december 2016 werd een warmtefoto gemaakt van Brugge. Deze thermofoto brengt het energieverlies langs de daken in kaart en toont de isolatiekwaliteit van de Brugse daken. Een dak dat veel warmte verliest, is  immers niet goed geïsoleerd en dat kost geld én energie.

Sinds juni van dit jaar maakte al een groot aantal Bruggelingen een afspraak om de foto te raadplegen in het energieloket van de vereniging De Schakelaar. Vanaf 15 oktober kun je de foto ook raadplegen op www.energieplatform.brugge.be , het gloednieuwe digitale energieplatform van Stad Brugge.

Via dit platform kun je je eigen woning op de thermofoto opsporen en nagaan hoeveel warmte er verloren gaat. De kleuren op de foto variëren van blauw (weinig warmteverlies) over groen en geel naar rood (veel warmteverlies). Op het energieplatform ontdek je ook wat je moet doen om het energieverlies van je woning aan te pakken.

Renovatiescan op maat

Daarnaast kun je er een gratis renovatiescan op maat van je woning aanvragen, kijken of je woning in aanmerking komt voor een opknappremie of een ander subsidiekanaal, de zonnekaart bekijken om te checken of je dak geschikt is voor zonnepanelen…

Heb je vragen bij het bekijken van de thermofoto of wil je gewoon wat meer informatie over het energetisch renoveren van je woning en de hierbij te doorlopen stappen? Maak met een afspraak met De Schakelaar in het Huis van de Bruggeling. Aan het energieloket krijg je advies en ondersteuning bij het correct interpreteren van de foto. Je krijgt er ook informatie over energiebesparende ingrepen voor je woning.

partners

energieplatform partners

Contactinformatie