Musea Brugge pakt uit met een nieuwe website!

24
mei
2019

Tot op heden toe beschikte Musea Brugge ondanks zijn internationaal befaamde collectie niet over een eigen website, en werd praktische informatie via de toeristische website Visitbruges.be verleend. Daar komt nu verandering in: op de dag van de persvoorstelling en pre-opening van het Gruuthusemuseum - 23 mei - ging de website van Musea Brugge ‘live’. Vanaf nu is alle nuttige bezoekersinformatie voor alle 14 museumlocaties en de museumkalender beschikbaar. De website zal voorlopig alleen in het Nederlands en Engels raadpleegbaar zijn, maar in een iets later stadium wordt de informatie ook in het Frans, Duits en Spaans beschikbaar.

Dankzij de koppeling met de databank van Erfgoed Brugge komt er een rechtstreekse toegang tot de museale collectie. Kunstliefhebbers, onderzoekers en andere gasten kunnen via de nieuwe website grasduinen in de Brugse collectie. Daar kunnen ze naast heel wat weetjes over de topstukken ook kunstwerken en andere cultuurhistorische voorwerpen ontdekken die niet in de vaste opstellingen van de museumlocaties zijn opgenomen.

“Musea Brugge is trots op de indrukwekkende realisatie van de website die nu met de heropening van het Gruuthusemuseum samenvalt en op haar eigen manier een verrijkende kijk op de musea mogelijk maakt”, zegt directeur Till-Holger Borchert.
Nico Blontrock, Schepen van Cultuur, vult aan: “Het is meer dan symbolisch dat, op het moment dat het stadsbestuur groen licht geeft voor de uitbreiding van de museale infrastructuur op de Sint Andreassite, we de digitale infrastructuur niet vergeten zijn. In de toekomst willen we op digitaal vlak even ambitieus zijn; de nieuwe website van Musea Brugge is een eerste stap in een volwaardige digitale strategie die de gehele werking van de Brugse Musea gaat versterken. Een stap vooruit in de ontsluiting van ons uniek erfgoed naar de hele wereld toe …”

www.museabrugge.be

Tot op heden toe beschikte Musea Brugge ondanks zijn internationaal befaamde collectie niet over een eigen website, en werd praktische informatie via de toeristische website Visitbruges.be verleend. Daar komt nu verandering in: op de dag van de persvoorstelling en pre-opening van het Gruuthusemuseum - 23 mei - gaat de website van Musea Brugge ‘live’. Vanaf dit moment is alle nuttige bezoekersinformatie voor alle 14 museumlocaties en de museumkalender beschikbaar. De website zal voorlopig alleen in het Nederlands en Engels raadpleegbaar zijn, maar in een iets later stadium wordt de informatie ook in het Frans, Duits en Spaans beschikbaar. 

Dankzij de koppeling met de databank van Erfgoed Brugge komt er een rechtstreekse toegang tot de museale collectie. Kunstliefhebbers, onderzoekers en andere gasten kunnen via de nieuwe website grasduinen in de Brugse collectie. Daar kunnen ze naast heel wat weetjes over de topstukken  ook kunstwerken en andere cultuurhistorische voorwerpen ontdekken die niet in de vaste opstellingen van de museumlocaties zijn opgenomen. 

“Musea Brugge is trots op de indrukwekkende realisatie van de website die nu met de heropening van het Gruuthusemuseum samenvalt en op haar eigen manier een verrijkende kijk op de musea mogelijk maakt”, zegt directeur Till-Holger Borchert.
Nico Blontrock, Schepen van Cultuur, vult aan: “Het is meer dan symbolisch dat , op het moment dat het stadsbestuur groen licht geeft voor de uitbreiding van de museale infrastructuur op de Sint Andreassite, we de digitale infrastructuur niet vergeten zijn. In de toekomst willen we op digitaal vlak even ambitieus zijn; de nieuwe website van Musea Brugge is een eerste stap in een volwaardige digitale strategie die de gehele werking van de Brugse Musea gaat versterken. Een stap vooruit in de ontsluiting van ons uniek erfgoed naar de hele wereld toe …” 

www.museabrugge.be