WECANDANCE en vzw BASICS! presenteren beachbar en urban sports op het strand van Zeebrugge

14
jul
2020

Vakantie in eigen land? Dat hebben ze in Zeebrugge goed begrepen! Het strand wordt deze zomer omgetoverd tot een volledige summer experience zone.

WECANDANCE, het jaarlijks electronic beach festival, voorziet de zomer van 2020 van de ultieme beach club! Het driedaags festival tovert zichzelf om tot een strandbar en focust daarbij op hun gekende pijlers: food, drinks, music en experience!

Daarnaast organiseert het lokale vzw Basics! een Urban Beach zone op het strand: een initiatie terrein voor skateboard, freerunning, spikeball en andere urban sports. Beide partijen gaan samen met de stad voor een veilige, hoopvolle zomerse hangout zone op het grootste strand van de kust. 

Sporten en relaxen op het grootste strand van het land

Burgemeester Dirk De fauw: “De samenwerking tussen WECANDANCE en de lokale vzw BASICS! zorgt voor een unieke troef in Zeebrugge deze zomer. Zo is er enerzijds de WECANDANCE beach club en anderzijds een focus op urban sports, waar jongeren in bubbels van maximaal 50 personen gratis kunnen sporten en zich uitleven.

In Zeebrugge ligt het grootste strand van het land: een gouden combinatie, zeker in deze tijden waarin men dicht bij huis op zoek gaat naar ruimte, gezonde buitenlucht en zorgeloos amusement. Zeebrugge staat deze zomer dus synoniem voor zon, zee en vakantiesfeer, omkaderd door activiteiten op een voor iedereen veilige manier.”

WECANDANCE beach club

De WECANDANCE beach club is elke dag open en gratis toegankelijk voor iedereen. Strandbedden – op 1,5 meter afstand - zijn te reserveren via www.wecandance.be. Bekende Belgische WECANDANCE dj’s voorzien de beachbar van fijne beats en de juiste vibe. En voor iedereen die enthousiast was over het WCD 2020 glitter beach camp thema: verwacht een beachbar vol glitter, shimmer en shine! Alle informatie verschijnt op de social media van WECANDANCE en op de website www.wecandance.be

De WECANDANCE beach club en het Urban Beach gedeelte worden gelinkt door een standalone bar en keuken waar food en drinks kunnen worden afgehaald. Op het menu staan gerechten van het pop-up takeout concept ‘FoodFest Deli’ (food-fest.eu) en lokaal restaurant ‘t Werftje. 

Urban beach

Vzw BASICS! presenteert in samenwerking met Stad Brugge de eerste editie van ‘Urban Beach’. Jong en oud zijn er elke dag welkom om gratis te komen sporten of initiaties te volgen op de verschillende urban installaties. Vzw BASICS! is in en rond Brugge de grootste aanbieder van freerunning parcours en brengt in Zeebrugge een aanbod van diverse sporten die aanleunen bij de jeugd- en straatcultuur.

Er is beleving en beweging met een skate-installatie, een innovatief freerunning parcours, spikeball, streetball en frisbee. Ook de nieuwe ‘beweegcontainer’ staat ter plekke voor sessies street workout. Urban beach is elke dag open van 10.30 tot 18.00 uur, voor telkens maximaal 50 personen. Volg zeker ook www.vzwbasics.be om op de hoogte te blijven van acties, workshops en initiaties.

Praktisch

Openingstijden
Beach Club : 17 juli tot 31 augustus, van 10.00 tot 20.00 uur. 
Urban Beach (sportzone) : 17 juli tot 31 augustus, van 10.30 tot 18.00 uur.

Locatie
Zeebrugge strand, Zeebrugge

Info
www.wecandance.be
www.vzwbasics.be