OLVA De Meersen wint Vicky & Thor award voor inspirerende verkeersprojecten

17
jan
2019

Hoe raakt mijn kind veilig van en naar school?
Waar zetten wij vooral op in rond verkeersveiligheid in en rond de schoolomgeving?

Deze bezorgdheden leven bij alle partners die bij veilige schoolomgevingen betrokken zijn: ouders, scholen, Stad Brugge en de Lokale Politie Brugge. 

Naar aanleiding van het tienpuntenplan veilige schoolomgeving organiseerden Stad Brugge en de Lokale Politie op 17 januari de kennis- en ontmoetingsmarkt verkeer.  
Tal van Brugse basisscholen, verkeersgangmakers en verkeersouders tekenden present. Deze markt vond plaats in de Stadsschouwburg.

De markt belichtte lokale initiatieven die gemakkelijk kunnen worden toegepast in de Brugse basisscholen. Ook kwamen heel wat getuigenissen en ervaringen rond het tienpuntenplan veilige schoolomgeving aan bod. 

Wedstrijd educatie en sensibilisering

Er werd een wedstrijd uitgeschreven voor de vele scholen die educatieve en sensibiliserende projecten rond verkeersveiligheid opzetten.

Een jury nomineerde drie scholen uit de inzendingen. Wie wint de eerste Vicky & Thor award ‘Good Practice’?  Dat bepaalde het publiek, dat zijn stem kon uitbrengen op één van de drie genomineerden. 

De drie genomineerden

  • BS Pannebeke, Pannebekestraat 34, 8000 Brugge met de actie ‘fluofeest’
  • BS Sint-Lodewijkscollege Christus-Koning, Gerard Davidstraat 57, 8000 Brugge met de actie ‘schoolstraat GD57’
  • BS OLVA De Meersen, Astridlaan 400, 8310 Brugge met de actie ‘kids sensibiliseren ouders aan de schoolpoort, vurig’

OVA De Meersen sleepte de award in de wacht. Directeur Karel Scherpereel ontving uit handen van burgemeester Dirk De fauw en schepen van Preventie Mathijs Goderis de Vicky & Thor award ‘Good Practice’ én een cheque ter waarde van 1.000 euro voor twee educatieve voorstellingen over verkeer op school door twee muzikale duizendpoten van ‘Levende Muziek’. 

Deel deze pagina