Kwartiermaken

Mentale gezondheid? Daar maken we in onze stad samen werk van.
Kwartiermakers versterken Sint-Pieters om een gastvrije en inclusieve buurt te worden!

Project
Artikel sociaal.net
Inspiratiemiddag

Project
Kwartiermaken Brugge: Samen de sociale gezondheidsongelijkheid verminderen

Projectduur
2 jaar (2020-2022)

Indieners
Covias, Mintus Buurtcentra en Lokaal sociaal Beleid

Buurt
Sint-Pieters, Brugge

Korte omschrijving van het project
Sociale inclusie en geestelijke gezondheid gaan hand in hand. Daarom kiest de stad Brugge voor de methodiek Kwartiermaken om te werken aan gastvrije en inclusieve buurten. Buurten waar mensen met psychische kwetsbaarheid zich gedragen voelen, en ook zelf kunnen bijdragen aan een aangename buurt.

Als kwartiermakers zet Brugge in op de combinatie van een professionele kracht en een ervaringsdeskundige. Samen maken zij de verbindingen tussen buurtbewoners, het verenigingsleven, Buurtcentra en hulpverlening. Op maat van de buurt.

Co-financierende partners
Covias VZW 
Mintus Buurtcentra
Cel Lokaal Sociaal Beleid 
VVSG 

Meewerkende partners
Een steeds groeiende groep van enthousiaste buurtbewoners in Sint-Pieters  

Artikel Sociaal.net 

De voorbije twee jaar gingen in de Brugse wijk Sint-Pieters kwartiermakers aan de slag. Met succes: “Iedereen in de buurt zoekt mee naar oplossingen als mensen in isolement dreigen te raken”, zeggen de projectmedewerkers in dit gesprek met Benedikte Van Eeghem van OCMW Brugge.

Inspiratiemiddag Kwartiermaken 

Op 23 maart 2022 vond de inspiratiemiddag Kwartiermaken plaats. Tijdens deze boeiende middag konden deelnemers kennismaken met ‘Kwartiermaken’ en de resultaten van dit project in onze stad. Er werd uitgebreid stilgestaan bij de visie van het kwartiermaken en wat dit voor de lokale geestelijke gezondheidszorg en voor Brugge heeft betekend. Aan de hand van diverse inspiratiesessies werden deelnemers warm gemaakt om zelf met deze methodiek aan de slag te gaan.

Contactinformatie