Wensbomenbos 2022 - Cultuur, evenementen & organiseren

Cultuur, evenementen & organiseren

Bekijk hier een greep uit de ontvangen wensen en realisaties die we ontvangen hebben in het wensbomenbos van 2022.

 

Ik wens dat Bart Peeters het liedje 'Liefde is alles' komt zingen in Brugge. Deze heeft veel betekenis voor mijn mama en is ook speciaal voor degenen die geholpen hebben in donkere tijden

Helaas staat Bart Peters dit jaar niet in het programma van Cultuurcentrum Brugge. Anders konden we zeker vragen om dit liedje tot al deze dierbaren te richtten.

Bart Peeters is al vaker naar Brugge gekomen en in de toekomst zal hij hier zeker nog te zien zijn. Met ietwat geduld zien we hem hier binnenkort weer aan het werk. Deze zomer heeft hij alvast opgetreden in de buurt (Knokke, Middelkerke…), een ideale gelegenheid voor een leuke daguitstap.

Ik wens een studentenfestival tijdens de kerstperiodes

Brugge organiseert samen met The Student Village en Brugge Studentenstad heel wat evenementen voor studenten, ook in de kerstperiode.

Daarbij gelooft Stad Brugge echt in het eigen ondernemerschap van de jongeren en Brugse studenten om te weten waar studenten nood aan hebben en om een machtig feestje te geven. Met een festivalsubsidie of een fuifcheque krijgen jongeren en studenten zelf ook de kans om een evenement op poten te zetten.

Kriebelt het om zelf iets te organiseren?

Ik wens een groot feest voor de Bruggelingen in de nieuwe beurshal

Stad Brugge is trots op het BMCC en ondertussen vonden er al heel wat evenementen plaats. Alle Bruggelingen waren welkom om een bezoek te brengen aan dit nieuwe gebouw aansluitend op de Lenteborrel van 24 april 2022.

Stad Brugge bekijkt zeker de mogelijkheden om hier nog grote feesten te organiseren.

Mijn wens is om eens te spelen op de beiaard van het Belfort

R.D. werd uitgenodigd door stadsbeiaardier Wim Berteloot voor een unieke ervaring in het Belfort. Hoe deze muzikale ervaring verliep lees je hier.

Ik wens een gratis museumpas voor 2022 voor twee personen

Musea Brugge heeft geen gratis museumpassen die één jaar geldig zijn. D.L. krijgt van Musea Brugge twee gratis Musea Brugge Cards opgestuurd. Met deze kaart krijgt men 72 uur lang toegang tot alle geopende stedelijke musea in Brugge, m.a.w. goed voor drie dagen cultuur en genieten van het mooie Brugge.

 

Ik wens een groot kinderfestival voor grote en kleine kinderen

Brugge is sinds 2018 een kind- en jeugdvriendelijke stad waar evenementen en festival voor kleine en grote kinderen zeker een belangrijke plek hebben. Heel wat diensten en organisaties zorgen een jaar lang voor leuke activiteiten voor de jonge Bruggelingen.

Een greep uit het aanbod is De Fiksfabriek (familiefesitval in april), de Buitenspeelmaand (april – mei), Roefelland (kinderevenement in juni), Uitwijken (kleine festivalletjes in de buurten voor bewoners), Krikrak (cultuurfestival voor gezinnen met jonge kinderen in oktober/november), KWIX End OF Summer (tienerevenement op het einde van de zomer), Dag van de Jeugdbeweging (bedanking voor leden en leiding in het jeugdwerk) ….

Er valt dus heel het jaar door wel wat te beleven voor kinderen.  Een overzicht van wat er te doen is met kinderen in Brugge vind je op https://jong.brugge.be.

Ik wens dat de Vrijheidsstraat te Assebroek een feeststraat mag worden

Een buurtinitiatief organiseren is makkelijk met de Brugse Buurtcheques, een ondersteuning voor buurtbewoners die samen een activiteit organiseren om te bouwen aan de samenhorigheid, de uitstraling, de leefbaarheid… van hun buurt of straat in Brugge.

K.V.D.V. werd aangemoedigd om minimum vier mensen in de buurt te verzamelen die ook zin hebben in een feestje. Meer informatie over hoe je zelf iets kan organiseren vind je op brugge.be/brugsebuurtcheques.

Ik wens een uitgestelde nieuwjaarsreceptie met gratis Brugse Zot. Eén voorwaarde, het moet een volwaardige en gezellig feest zijn

Stad Brugge heeft niet gewacht tot januari 2023 om opnieuw het glas te heffen. Tijdens de Lenteborrel op 24 april 2022 was elke Bruggeling welkom op de Burg voor een hapje en een drankje. De Lenteborrel werd een blij weerzien in een ongedwongen sfeer met heel veel enthousiastelingen. Een terugblik van dit leuk evenement vind je op brugge.be/lenteborrel-terugblik

Ik wens na deze pandemie, een groot volksfeest voor alle Bruggelingen met muziek, lekker eten en drankjes

Een eerste volksfeest na de pandemie vond op 24 april 2022 plaats tijdens de Lenteborrel van Stad Brugge. Alle Bruggelingen werden uitgenodigd op de Burg met gratis drank en frietjes voor iedereen.

Tijdens ‘Buurt aan de Beurt’ gaat Stad Brugge naar de burger en worden lokale ontmoetingen aangemoedigd. De ‘Buurt aan de Beurt’-karavaan hield halt op verschillende plaatsen en plant in het najaar nog enkele edities. Daar blijft iedereen uiteraard welkom, alle info daarover vind je op brugge.be/buurtaandebeurt.

Mijn wens is dat men van Brugge een levendige stad maakt, dat alle pleintjes benut worden om iets gezelligs te maken met foodtruck, kraampjes… en een mooiere kerstmarkt

Stad Brugge streeft met het ‘pleintjesplan’ naar een gezellige inrichting van vrijetijdszones en terrassen. Een actie die kadert in het Beleidsprogramma 2019 - 2024 om van Brugge een levendige stad te maken en die onze vele pleintjes ten goede komen.

Daarnaast zijn nog heel wat mogelijkheden om zelf iets te initiëren. Dienst Werk & Ondernemen helpt je verder met meer informatie over hoe je zelf een handelszaak kan opstarten. Dienst Vrije Tijd & Vergunningen bekijkt elke vergunningsaanvraag afzonderlijk voor wie zelf iets wil organiseren.