Wensbomenbos 2022 - Ontspanning- en sportbeleving

Ontspanning- en sportbeleving

Bekijk hier een greep uit de ontvangen wensen en realisaties die we ontvangen hebben in het wensbomenbos van 2022.

 

Ik wens dat er pingpongtafels geplaatst worden op het sportterrein De Gulden Kamer (T.B.)

Sportdienst Brugge neemt deze vraag mee en bekijkt momenteel de mogelijkheden om op De Gulden Kamer outdoor pingpong te organiseren.

Momenteel zijn nu al heel wat sportmogelijkheden in Brugge:

  • Brugge heeft twee tafeltennisverenigingen, nl. T.T.C. Dino Brugge en T.T.C. Zwankendamme.
  • Outdoor sporten kan op de outdoor fitnesstoestellen van de Stad. Alle locaties vind je op https://www.brugge.be/outdoor-fitnesstoestellen.
  • Outdoor pingpongtafels staan nu al op het speelplein Jan Breydellaan, op het Edgar Desmedtplantsoen en in Assebroek in het Leliepark (parkje tussen Daverlostraat en Weidestraat).

 

Ik wens een jaar lang gratis toegang tot sport- en ontspanningsfaciliteiten in Brugge (V.B.)

Sportdienst Brugge heeft geen beurtenkaart ter beschikking voor alle stedelijke sportinfrastructuur in Brugge. Wel is er een ander voorstel: een jaar lang gratis zwemmen in de stedelijke zwembaden Jan Guilini en Interbad. Met andere woorden, één jaar lang genieten van sport- en ontspanning in het water.

 

Ik wens een zomerse wens : dat alle wateren in de stad zwembaar worden (M.S.)

Bij Stad Brugge is het belangrijkste dat zwemmen altijd veilig gebeurt. Daarom houdt men rekening met enkele noodzakelijke factoren gekoppeld aan zwemmen in oppervlaktewater.

  • Door samen te werken met sportclubs of initiatieven verzekert Stad Brugge dat de veiligheid – en de kosten die dit met zich meebrengt – worden opgevangen;
  • Stad Brugge houdt rekening met alle functies van de waterlopen die voor onveilige situaties zorgen, zoals scheepvaart;
  • Ook de waterkwaliteit is voor Stad Brugge belangrijk. Veilig zwemmen vereist schoon zwemwater, iets dat niet overal in Brugge aanwezig is. 

Zomerzwemmen in Brugge is wel mogelijk en startte in 2022 op zaterdag 25 juni. Tot en met zondag 31 augustus kan men het water induiken aan de Coupure. De zwemponton is dan elke dag toegankelijk van 13 tot 20 uur. Meer informatie vind je op https://www.brugge.be/zomerzwemmen.

 

Mijn wens is om naar de koers in Brugge te komen kijken op de eerste rij (J.V., 6 jaar)

Sportdienst Brugge nodigt J.V. uit om als VIP, samen met één begeleider, op de eerste rij te genieten van de Classic Brugge-De Panne in 2023.