Wensbomenbos 2022 - Toerisme

Toerisme

Bekijk hier een greep uit de ontvangen wensen en realisaties die we ontvangen hebben in het wensbomenbos van 2022.

 

Ik wens dat de kerstmarkt of een deel ervan onder de bomen op de Burg kunnen plaatsvinden (F.V.)

In Brugge wordt er tijdens de kerstperiode heel wat pleintjes omgetoverd tot leuke plaatsen om in gezelligheid te vertoeven, zo is er nu al de kerstmarkt op de markt en op het Simon Stevenplein. Stad Brugge kiest er bewust voor om ook rustpunten in te kaderen, plaatsen die even doen ontsnappen aan de drukte van het kerstshoppen. De Burg is zo’n plaats. Net zoals vorig jaar komt hier opnieuw een wensbomenbos. De Burg wordt opnieuw een hoopvolle plaats waar dromen en wensen kan in soms moeilijke tijden.

 

Ik wens dat de Boeveriestraat mee versierd wordt met Kerst. Zo is het niet één lange donkere stad en is er een gezellige sfeer (E.L.F.)

Bij de plaatsing van de kerstverlichtingen heeft de Stad een vast parcours van grote straten en pleinen. In ‘kleinere’ straten ontbreekt vaak de nodige elektriciteitsaansluitingen waardoor het een keuze is die alles financieel en organisatorisch beheersbaar maakt. 

Met Wintergloed brengt Stad Brugge de warmte en gezelligheid van de kerstperiode tot bij het grote publiek. Met een parcours dat geregeld wijzigt probeert men zoveel mogelijk Bruggelingen te laten meegenieten van deze mooie lichtbeleving. Dit jaar gaat het Wintergloedparcours richting West-Brugge. Alle info daarover zal te volgen zijn op de website.

 

Ik wens dat de bootjes terug 's avonds zouden mogen uitvaren (C.D.V.)

We moeten rekening houden met de verordening die opgemaakt is over activiteiten op de Brugse waterlopen en kunnen dit niet realiseren. Artikel 19 van dit reglement zegt dat varen voor zonsopgang en na zonsondergang niet is toegestaan. Hierdoor kunnen we Brugge enkel overdag vanop het water ontdekken.

Gelukkig is een boottocht op de Brugse Reien altijd de moeite waard. Een belevenis die een verrassend perspectief biedt op het gekende Brugge van langs de straatzijde.

 

Meerdere mensen wensten een (exclusief of nachtelijk) boottochtje op de Brugse Reien

Al deze mensen worden door Stad Brugge en dienst Toerisme uitgenodigd voor een rondvaart met de bootjes. Vanop het water krijgen ze de kans om Brugge te beleven vanuit een verrassend perspectief en worden verborgen schatten zichtbaar die enkel vanuit deze bootjes zichtbaar zijn.

Meerdere mensen wensten een koetsrit in het centrum van Brugge

In behandeling

Meerdere wensers willen Brugge van bovenaf te bewonderen vanuit een luchtballon

Een ballonvaart organiseren lukt niet,  wel nodigt Stad Brugge deze wensers uit op het Belfort van Brugge. Op weg naar boven kan men halthouden bij de vele bezienswaardigheden van het Belfort: de schatkamer, de indrukwekkende muziekrol die de beiaard aanstuurt en vanuit de torenkamer is het klavier te zien waarop vandaag de beiaardklokken worden bespeeld. Als – letterlijk en figuurlijk - hoogtepunt is er het adembenemend uitzicht op de stad.

 

Ik wens dat het kantmuseum mag blijven. Brugge moet het museum kopen en de Stedelijke academie moet de lessen overnemen (R.V.)

Het Kantcentrum in Brugge heeft een actieve werking met vrijwilligers en een eigen bestuur. Hierdoor is een overname door Musea Brugge niet aan de orde.

Stad Brugge is trots op het Kantcentrum en de eeuwenoude kanttraditie die ze tentoonstellen. De winkel van het centrum is de enige shop die het label “Handmade in Brugge” kreeg. Stad Brugge bevestigt hiermee de authenticiteit van het kant die ze te koop aanbieden.