Werelddag van verzet tegen armoede. Hoog tijd voor kwaliteit!

30
sep
2021

 

Werelddag in de kijker

Op zaterdag 16 oktober staat Brugge stil bij de ‘Dag van verzet tegen armoede’. Dit jaar is het thema ‘Hoog tijd voor kwaliteit’. Iedereen heeft recht op een kwaliteitsvol leven, zowel in de zorg, in het onderwijs, op het vlak van justitie … Voor de ene is dit gemakkelijker realiseerbaar dan voor de andere.

Verschillende activiteiten

Om deze problematiek onder de aandacht te brengen, vinden op zaterdag 16 oktober verschillende activiteiten plaats in onze stad. Meter van dit initiatief Dalilla Hermans is de gastvrouw.
De dag start om 10 u 30 met een wandeling onder muzikale begeleiding richting Burg. De startplaatsen zijn: de ingang van de St-Jacobskerk, het Simon Stevinplein en de Hoogstraat 9. Om 11u volgt, bij het kunstwerk “Inner circle” van Nadia Kaabi-Linke op de Burg, een verrassende muzikale actie. Vanaf 17.00 uur kun je in en rond de Magdalenakerk (Stalijzerstraat 19, 8000 Brugge) deelnemen aan originele workshops. Ze laten je aan den lijve ondervinden hoe het is om in armoede te leven. Thema’s zoals postangst, ouderschap, onderwijs, hulp- en dienstverlening, huidhonger, rituelen, jongeren, schoonheid en begeleiding na detentie komen aan bod.

Een receptie om 19.00 uur sluit de dag af.
Iedereen is hartelijk welkom.
Inschrijven is niet nodig.

Meer info volgt op www.facebook.com/bruggedialoogstad.
Meer info over `Brugge draait om mensen’:

www.brugge.be/brugge-draait-om-mensen

www.facebook.com/bruggedraaitommensen