Werktarief en cursistentarief voor parkeren: activeren kan binnenkort via sms en/of app

12
sep
2022

Binnenkort kan men het werktarief en cursistentarief voor parkeren activeren via sms en/of via de app 4411.

Het werktarief kan aangevraagd worden door iedereen die zijn vaste werkplaats heeft in de binnenstad. Van zodra de aanvraag door de Parkeerwinkel goedgekeurd is, kan de gebruiker gedurende één jaar gebruikmaken van dit goedkopere tarief om bovengronds te parkeren in de binnenstad (3 euro/dag).

Wie les volgt in het volwassenenonderwijs in de binnenstad kan gebruik maken van het cursistentarief. Voor vijf euro per dag kan men bovengronds parkeren in de binnenstad van 9.00 tot 20.00 uur, elke dag van de week. Het cursistentarief is geldig voor personen die les volgen in de volgende scholen in CVO VTI-Brugge, CVO Spermalie – Brugge, CVO Stedelijke Nijverheids- en Taalleergangen, CVO Miras en het Centrum voor Basiseducatie.
Voor het aanvragen van het cursistentarief kan men terecht in de Parkeerwinkel in het Huis van de Bruggeling.

Sneller en handiger

Tot nu toe konden het werktarief en het cursistentarief enkel gebruikt worden via de parkeerautomaten zelf. In de ochtendspits zorgt dit af en toe voor wachtrijen aan de parkeerautomaten. Soms gebeurt het ook dat de overbevraging van de server tot gevolg heeft dat het werktarief door bepaalde personen niet geselecteerd kan worden.
Met de mogelijkheid tot het activeren van het werktarief en cursistentarief via sms of via app zouden deze problemen niet meer mogen voorkomen.
Dit houdt dan ook in dat de bestuurders niet meer altijd naar een parkeerautomaat moeten gaan en dat ze dit met de maandelijkse afrekening van hun factuur kunnen betalen in plaats van dagelijks.

De service voor het opstarten via sms en app komt wel met een opstartkost, zoals bij een normale parkeersessie via sms of app. Per sms is dit 0,15 euro per ontvangen/verzonden sms, voor app 0,35 euro per gestarte sessie.

Deze nieuwe toepassing treedt in werking eind november 2022.