Wijzigingen bussen in de binnenstad

22
aug
2017

De leefbaarheid van de stad is steeds het belangrijkste uitgangspunt binnen het mobiliteitsplan van het huidige bestuur. Tijdens het intensief overleg tussen Stad Brugge en De Lijn, was de vraag van de bewoners van de binnenstad om minder zware bussen in het centrum te laten rijden een prioriteit. Sinds januari 2016 werd het exploitatiemodel van De Lijn gewijzigd met als doel een drastische vermindering van het aantal zware bussen in de binnenstad.

De stad en De Lijn evalueerden dit model en hielden maximaal rekening met de opmerkingen die we de voorbije twee jaar ontvingen van de bewoners. De werkzaamheden aan ’t Zand bieden een kans om de rijroutes voor bussen nog verder bij te sturen en aldus de huidige druk in een aantal straten te verlichten.

Burgemeester Renaat Landuyt: “Ik ben zeer tevreden dat we vandaag het nieuwe akkoord kunnen voorstellen, met positieve gevolgen die vanaf midden september in werking treden.”

  • 6 bussen minder per uur op de as Sint-Jorisstraat/Vlamingdam
  • 3 bussen minder per uur op de as Sint-Salvator/Heilige Geeststraat
  • 9 bussen minder per uur in de Ezelstraat
  • De Katelijnestraat wordt opnieuw bediend
  • De rechtstreekse verbinding tussen de Markt en de deelgemeenten Koolkerke en Sint-Jozef wordt hersteld

 

De komende weken zullen de stad en De Lijn deze nieuwe regeling evalueren.

Nieuwe dienstregeling

  • Lijnen 4, 13 en 14:

De bussen zullen vanaf ’t Zand via de Zuidzandstraat, Steenstraat, Markt naar de Stadsschouwburg rijden om dan over te gaan naar hun normale reisweg.

  • Lijn 11:

De bussen zullen vanaf ’t Zand via de Katelijnestraat rijden en verder via de Dyver (halte OLV-Kerk) aansluiten op hun normale reisweg.

  • Lijn 12:

De bussen zullen vanaf ’t Zand via de Katelijnestraat rijden en verder via de Dyver (halte OLV-Kerk) rijden, rechtsaf Garenmarkt, Gentpoortstraat, R30 naar de Katelijneparking.

Voor meer informatie over de trajectwijzigingen van De Lijn: 070 220 200.

Deel deze pagina