Wintergloed van start

23
nov
2022

Wintergloed, van 25 november tot 8 januari,  is een winters festijn vol zinnenprikkelende ervaringen.
Een nieuwe lichtbelevingswandeling, een uniek schaatsdecor op het Minnewater, een gezellige winterbar, twee kerstmarkten, winkelplezier tijdens de vele shoppingdagen en een heerlijk slenterparcours doorheen de historische binnenstad, vol sfeerverlichting en kerstdecoratie.

 

Lichtbelevingswandeling

Ontwaken

De lichtbelevingswandeling - een realisatie van de firma ACTLD - draait dit keer rond het thema ‘Awakening’ of ‘Ontwaken’. Oogverblindende lichtbelevingen zorgen voor een warme gloed in de stad na donkere tijden. Ze laten de stad letterlijk ‘ontwaken’. 

Het parcours voert het publiek langs acht dynamische lichtinstallaties op iconische plekken. 
De lichtbelevingswandeling is een compact, maar veelzijdig parcours en voor iedereen toegankelijk. Naast de nabijheid van de levendige kern, zijn er accenten op groen, water en nieuwe architectuur. 

Locaties lichtparcours

BMCC  - Oud Waterhuis (Vesten) - Sint-Godelieveabdij – Kapucijnenplein - Koning Albert I-park - Fontein Koning Albert I-park - Begijnenvest – Minnewater (Schaatsbaan)

Winterbar Vorst

Winterbar Vorst in het Minnewaterpark serveert duurzame en lokale hapjes en drankjes, waar kwaliteit en smaak primeert op naamsbekendheid. 
Op de eetkaart tref je winterse klassiekers met een lokale twist. Net als enkele vegetarische en veganistische alternatieven.
Ook betrekt Winterbar Vorst opnieuw enkele ‘Handmade in Brugge’ labelhouders .

Dit jaar wordt extra beschutting tegen de regen voorzien en voldoende zitplaatsen om met een goed glas en een hapje even tot rust te komen in deze idyllische setting. Het zicht op de schaatspiste krijg je er gratis bij.

Kunstschaatspiste

Op het romantische Minnewater drijft een duurzame kunstschaatspiste, sfeervol versierd met ontelbare twinkelende lichtjes. Jong en oud kunnen zich er naar hartenlust uitleven op het synthetische ijs.
De uitbating van de schaatspiste gebeurt opnieuw door de Koninklijke Brugse Zwemkring. Je kunt ofwel je eigen schaatsen meebrengen als ter plaatse schaatsen huren.

Kerstmarkt op de Markt en het Simon Stevinplein

Vorig jaar pakte Brugge uit met nieuwe units op de kerstmarkten. Dit jaar komt er een gezelligere opstelling en een mooiere aankleding van de units. De frontpanelen zullen een warm licht verspreiden. 

Op de Markt vindt de bezoeker alle kramen die je op een traditionele kerstmarkt verwacht, terwijl het Simon Stevinplein terug de kaart trekt van korte keten en ambachtelijkheid.  

Extra shoppingdagen en gratis bussen

Dit jaar zijn er in de eindejaarperiode maar liefst 18 autoluwe shoppingdagen. Alle Brugse handelaars, creatieve makers, inspirerende concept stores en fijne, kleine boetiekjes zetten hun beste beentje voor.

Tijdens de shoppingdagen zijn de bussen van De Lijn gratis, je hoeft dus niet nodeloos te zoeken naar een parkeerplaats vlakbij.
Wie toch met de wagen komt, parkeert deze best op een van de randparkings.

 

Shoppingdagen in het weekend

  • Zaterdag 26 november en zondag 27 november
  • Zaterdag 3 december en zondag 4 december
  • Zaterdag 10 december en zondag 11 december
  • Zaterdag 17 december en zondag 18 december

Shoppingdagen tijdens de kerstvakantie

  • Zaterdag 24 december tot en met zaterdag 31 december
  • Zaterdag 7 januari en zondag 8 januari 2023