Wintervonken en Wintertoer Uitwijken komen eraan

19
dec
2017

De vijfde editie van Wintervonken komt eraan. De mix van sfeervol straattheater, concertjes en het gezellige winterterras trokken de voorbije jaren heel wat volk naar de Burg.

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari 2018 wordt de Burg, het hart van de stad, weer een gezellige, winterse ontmoetingsplaats. Niet alleen tijdens de zomer maar ook in de winter maken we van Brugge een boeiende en gezellige stad.

Het winterterras gaat op vrijdag en zaterdag om 17.00 uur open. De Vuurmeesters zorgen voor een betoverend mooi vuurlandschap. Aan de winterbars kan je terecht voor een ruim aanbod warme en koude dranken. Om 18.30 uur verwarmt het Orchestre International du Vetex (BE) het terras met een opzwepend concert.
Orchestre International du Vetex is een kleurrijk en grensoverschrijdend collectief van 15 muzikanten uit Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk. Sinds hun oprichting in 2004 – in de oude Kortrijkse textielfabriek Vetex – speelden ze al meer dan 800 concerten op grote en kleine podia, in metrostations of op pleintjes en in alle hoeken van onze planeet.

Fietsen in de hemel

Hoogtepunt van de avond is de voorstelling “Pedaleando Hacia el Cielo” (fietsen in de hemel) van het Vlaamse gezelschap Theater Tol. Tegen de achtergrond van Brugge’s mooiste plein krijg je een visuele vertelling over liefde, samenzijn in donkere dagen, over engelen die balanceren tussen hemel en aarde. Kortom, kom genieten van de filmische beelden, licht, zang, dans en muziek met als mooi slotakkoord een betoverend luchtspektakel. Het spektakel begint om 19.30 uur en duurt 40 minuten.

Na de voorstelling zorgt het Orchestre International du Vetex nog eens voor ambiance op het podium onder de bomen. Kom wegdromen bij hun melancholische balkanmuziek en warm je lijf op de vrolijke afrobeat of aanstekelijke cumbia. De ideale soundtrack voor een koude winter!

Wintertoer Uitwijken

De week voor Wintervonken trekt Brugge Plus met Uitwijken op Wintertoer. Van zaterdag 20 tot en met woensdag 24 januari zijn ze te gast in Zwankendamme, Sint-Pieters, Koolkerke, Sint-Kruis en Sint-Andries. Film, livemuziek en vuurdecoratie zijn de ingrediënten waar Uitwijken vijf avonden op rij de Brugse buurten mee opwarmt. Nikolaas Cottenie (viool) en Rein De Vos (accordeon) schreven de muziek bij verschillende (animatie)films waaronder ‘Voyage dans la lune’ van Georges Méliès.

De vuurdecoraties van De Vuurmeesters maken het winterplaatje compleet. De Uitwijkenbar gaat om 19.00 uur open, de film met livemuziek start om 19.30 uur. Kom deze deugddoende wintersfeer proeven, hoe meer zielen, hoe meer warmte.

Zowel Uitwijken als Wintervonken zijn gratis en geschikt voor jong en oud. Kleed je warm aan en kom genieten van Wintervonken en Uitwijken!

Deel deze pagina