WK-tentoonstelling

Een droomploeg voor het WK: "9 Brugse wielerhelden" 

Bezoek reserveren -

Dit najaar, van 18 tot 26 september, verwelkomt wielergek Vlaanderen het wereldkampioenschap wielrennen. Ook Brugge speelt daar een belangrijke rol bij. Onze stad is één van de gaststeden. De tijdritten komen hier aan. We dromen al volop van een Belgische zege. Misschien halen Remco Evenepoel en Wout van Aert wel inspiratie uit de tentoonstelling over negen Brugse wielerhelden in het Stadsarchief Brugge?

Meeslepende verhalen vol triomf en drama

Dit negental vormt een droomploeg voor het WK, stuk voor stuk mannen waar je naar de oorlog mee kan. Ze haalden allemaal grote zeges en zetten Brugge op de kaart als wielerstad. Samen overbruggen ze honderd jaar wielergeschiedenis. De negen geselecteerden zijn: Kamiel Van de Casteele, Hilaire Couvreur, André Leliaert, Albert Ramon, Georges Vandenberghe, Guido Reybrouck, Wilfried David, Michel Vanhaecke en Jens Keukeleire. Laat je meeslepen door hun indrukwekkende prestaties. Ontdek hun boeiende levensverhalen. Ze zijn doorspekt met de nodige humor, triomfen maar soms ook grote drama’s. Bij elke renner krijg je naast hun verhaal ook prachtige foto’s en een unieke cartoon van Marec te zien. Sprekende objecten uit de collecties van de renners, hun nazaten, verzamelaars en KOERS dompelen je onder in de wielersfeer. 

Aangevuld met een boeiende podcast, interessante weetjes en nog meer

En er is nog veel meer. Vlij jezelf neer in onze knusse sofa voor de televisie en herbeleef prangende momenten uit de carrières van onze Brugse wielerhelden. Of luister naar de boeiende podcast die Charlotte Van Tuyckom van Howest maakte. Zij raakt niet alleen de koers aan, maar ook alles wat er bij komt kijken: de media, begeleiding, materiaal, het leven na de koers … Bijzonder interessant zijn ook de wist je datjes over Brugge als wielerstad. Ze brengen onder meer de vroegere wielerpistes van de stad tot leven. Je maakt ook kennis met de Brugse wielerploegen en de eerste wedstrijd op Brugse bodem. Tot slot krijg je ook de oudst bewaarde fiets van Brugge te zien. Redenen genoeg om een sprintje in te zetten naar het Stadsarchief Brugge!

Met de gewaardeerde medewerking van KOERS. Museum van de Wielersport, Toon Duyck en Sportdienst Brugge.

Een droomploeg voor het WK:" 9 Brugse wielerhelden" loopt van 3 september t.e.m. 14 november. Je kunt ze elke dag van 9.30 tot 17.00 uur gratis bezoeken in het Stadsarchief.
(Op 13 september is de expo uitzonderlijk gesloten)

Bezoek reserveren -

 

#BruggeBeweegt #BruggeSport #SportersBelevenMeer