Xavier Taveirne wil #bibvooriedereen

Op 19 januari lanceerde VVBAD (Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie) de campagne #bibvooriedereen. VVBAD stelde een bibliotheekcharter op waarin de maatschappelijke relevantie van de bibliotheek duidelijk naar voor komt. Met het wegvallen van de wettelijke bescherming (voor 2016 waren steden en gemeenten via het Lokaal Cultuurdecreet verplicht een bibliotheek te hebben) is het voortbestaan van de bibliotheek niet meer zo evident.

Op 6 februari ondertekende burgemeester Renaat Landuyt het charter namens Stad Brugge. Daarmee geeft hij te kennen dat Stad Brugge ook zonder de wettelijke bescherming verder wil blijven investeren in de Openbare Bibliotheek Brugge. “We zijn ervan overtuigd dat dat welbesteed geld is,” aldus de burgemeester.

De burgemeester is niet de enige die zich achter de campagne zet. Ook Xavier Taveirne, presentator van De zevende dag en de jongste laureaat van De Slimste Mens ter Wereld, ondertekende het charter. In bovenstaand filmpje vertelt hij wat de (Brugse) bib voor hem betekent. De bibliotheek roept de Bruggelingen nu op om hetzelfde te doen en het charter te ondertekenen. Dat kan ook op papier in de bib zelf. Wie zelf ook wil vertellen wat de bibliotheek voor hem of haar betekent, kan ook een kort filmpje (of foto met quote) posten op de facebookpagina van de bibliotheek (www.facebook.com/openbarebibliotheekbrugge).

Deel deze pagina