Zeebrugge Beach: een dosis vitamine 'sea' in juli en augustus

7
jun
2021

Film op het Strand is één van de vele zomerse evenementen die plaatsvinden in het kader van Zeebrugge Beach. Zeebrugge Beach is een samenwerking tussen Stad Brugge, Brugge Plus, vzw BASICS!, WECANDANCE en Bomboclat Festival op het Evenementenplatform. In juli en augustus is dit the place to be voor wie houdt van film, food, music en festivals.

Zeebrugge Beach wordt georganiseerd volgens de geldende coronamaatregelen. Alle updates en informatie lees je op de websites van de partners van Zeebrugge Beach 2021.

 

FILM OP HET STRAND 


Film op het Strand is ondertussen een klassieker geworden. Elke donderdag in juli en augustus worden drie films geprogrammeerd: om 14.00, 16.00 en 20.00 uur. Dit jaar focust de programmatie zich op dans, muziek en feest. Op 19 augustus neemt MOOOV de programmatie voor een dag over en zal die dag drie films programmeren van hun catalogus. De laatste twee weken van augustus (op 19 en 26 augustus) keert Film op het Strand terug richting Icarus Surfclub. Dit jaar is reserveren voor de films verplicht. Gratis tickets kunnen vanaf 10 juni om 14u gereserveerd worden en dit tot de start van de film.

 

URBAN BEACH

Vzw BASICS!, in en rond Brugge de grootste aanbieder van URBAN sports, presenteert in samenwerking met Stad Brugge de tweede editie van URBANBEACH. Jongeren en volwassenen zijn elke dag welkom om gratis te komen sporten of initiaties te volgen op de verschillende URBAN-installaties. In Zeebrugge is er continu beleving en beweging met verschillende sporten die aanleunen bij de jeugd- en straatcultuur. Er is een skate-installatie, een innovatief freerunningparcours en een grote racketzone. Voorts is er frisbee en spikeball.
Info: www.vzwbasics.be

 

GRID.LIVE

GRID.LIVE organiseert voor het eerst liveconcerten op het strand van Zeebrugge. De data en de line-up worden later bekendgemaakt, maar het zal gaan om Belgische artiesten die zullen optreden. De concerten zouden telkens doorgaan in de vooravond en tijdig stoppen. De unieke locatie kan elk type weer aan, en kan iedereen op een veilige manier ontvangen. GRID.LIVE is een initiatief van Parkies.
Info en tickets: www.grid.live

 

WECANDANCE


WECANDANCE als festival (aanvankelijk gepland op 6, 7 en 8 augustus) gaat niet door in 2021 in de vorm zoals we het kennen van vorige edities. In niet-Corona tijden bezocht zo’n 40.000 man dit festival op amper 2-3 dagen. Gezien de organisator absoluut de veiligheid van de bezoekers wil bewaken, werd een andere aanpak opgezet voor zomer 2021. De organisator prikt dit jaar acht data waarop telkens zo’n 2.500 mensen worden verwelkomd onder de slogan ‘To be free again’. Met een miniversie van WECANDANCE wordt de overlast voor de buurt tot een minimum beperkt én wordt de ziekenzorg niet onder druk gezet door de organisatie. Naar goede gewoonte worden aangename contacten onderhouden met de buurtbewoners, die uitgenodigd worden op een barbecue. WECANDANCE zal logistiek ook nauw samenwerken met Bomboclat (op 20 en 21 augustus): beide initiatieven zullen de op- en afbouw op elkaar afstemmen zodat de overlast voor de buurt beperkt blijft. WECANDANCE vindt plaats op 30 en 31 juli en 1, 6, 7, 8, 13 en 14 augustus.
Info en tickets: www.wecandance.be

 

BOMBOCLAT FESTIVAL

Bomboclat Festival behoudt zijn geplande datum van 20 en 21 augustus. Dit jaar zet het festival in op lokaaltalent om zo artiesten van eigen bodem mee een duwtje in de rug te geven na de langdurige pandemie. Om alles veilig te laten verlopen kiest het festival ervoor om de podia, en dus ook de bezoekers, te spreiden. Verwacht dus meerdere kleine podiawaar je je tegoed kunt doen aan de beste Dancehall, Afrobeats en Hiphop. Zoals altijd staat de beleving centraal op Bomboclat Festival, het meest kleurrijke en inclusieve festival van de Belgische Noordzeekust. Heerlijke wereldkeukens, een gezellige inrichting en stuk voor stuk prachtige mensen die het festival tot een waar spektakel maken!
www.bomboclat.be

 

FOOD

De zeelucht zorgt voor een gezonde honger, Sergio Herman en Syrco Bakker stillen die in stijl. In een hippe tent op het strand (120 zitplaatsen) serveren ze dagelijks van 12.00 tot 23.00 uur de Belgische klassiekers moules/frites en dame blanche. Voor deze nieuwe, betaalbare culinaire beleving kunnen mensen die zeker willen zijn van hun plaats reserveren.
Info en reserveren: www.food-fest.eu

Niet enkel op het Evenementenplatform, maar in heel Zeebrugge is het deze zomer culinair genieten. Het volledige aanbod vind je hier:

 

Restaurant Sea and Sand — Zeedijk 8

Eethuys Ambrosius — Zeedijk 11

Pop-Up Ginbar The Message — Zeedijk 13

Restaurant Amuzee — Zeedijk 12-13

Restaurant Lagaar — Baron de Maerelaan 4

Martins Visrestaurant — Sint-Donaaskerkstraat 19

Restaurant De Kombuis — Tijdokstraat 4

Visrestaurant The Blue Lobster — Tijdokstraat 9

Bistro De Steiger — Werfkaai 11

't Werftje — Werfkaai 29

Ona by ‘t Werftje — Tijdokstraat 19

Restaurant Tijdok — Tijdokstraat 16

Restaurant Slabbinck — Tijdokstraat 36

Brasserie Nelson — Vismijnstraat 24

Brasserie The Boat House — Vismijnstraat 26

Restaurant Port Basil — Vismijnstraat 5

Bistro Wittekerke — Rederskaai 38

Cocktailbar / Bistro Old Steamer — Rederskaai 19

Visrestaurant ’t Pakhuis — Rederskaai 7

Chevvy’s café — Rederskaai 39

Rooftop restaurant Njord — Rederskaai 60

Restaurant / Clubhuis Alberta — Omookaai 1