Zeebrugge maakt zich op voor nieuw strandseizoen

1
apr
2021

Zeebrugge maakt zich op voor een nieuw strandseizoen. Hieronder alle nutigge info voor het strandbezoek.

Strandcabines

Als eerste stap werden de 450 zandschermen verwijderd om straks terug rond de strandcabines te plaatsen. Om de strandcabines op een effen ondergrond te plaatsen werd het strand mooi vlak gelegd. Hierna worden de palen geplaatst om de zones aan te duiden.

Dit jaar kozen we voor een heropmaak van de structuur van de strandcabines. Die werd gegoten in een digitaal inplantingsplan. Zo kunnen de strandcabines vlot uitgestald worden. “Via coördinaten benutten we de beschikbare ruimte optimaal en kunnen we heel precies te werk gaan. De stijlvolle houten palen die we inplanten, voorzien we van een bordje met rijnummer en pijl.

Met dit digitaal inplantingsplan beschikken we over de mogelijkheid om dit jaar 70 extra strandcabines te creëren. Hiermee kunnen we in totaal 470 cabines plaatsen. Zo kunnen we tijdens de warme zomermaanden extra plaats bieden aan de mensen die een strandcabine reserveerden”, verduidelijkt schepen Mercedes Van Volcem.

Strandschermen

Op het strand moeten de door federale overheid opgelegde coronamaatregelen nageleefd worden. Dit betekent dat er geen samenscholingen mogen zijn van meer dan vier volwassen personen. “Tussen twee strandcabines moet altijd een strandzeil geplaatst worden, met een minimale hoogte van een meter en een minimale lengte van twee meter.

Zowel aan de strandcabines als op het strand dienen de regels van social distancing altijd nageleefd te worden”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Vorig jaar lanceerden we onze eigen Brugge-strandschermen. Ze kunnen gebruikt worden aan de strandcabines, maar ook om in de vrije zones van het strand social distancing te garanderen.”

Een scherm is 4,5 meter lang en 1,5 meter hoog. In het pakket zitten ook vier palen en een hamer. De strandschermen kosten 50 euro en zijn te koop in het toeristisch infokantoor op de dijk van Zeebrugge.

Op de Zeedijk van Zeebrugge is het dragen van een mondmasker niet verplicht.

Speeltoestellen

Een nieuw zomerseizoen, dat betekent ook terug spelende jeugd die volop geniet van onze speeltoestellen. “Het speelplein op het strand van Zeebrugge is een schot in de roos. Ik kreeg al heel wat positieve reacties en kan echt genieten als ik zie hoe kinderen er zich volop uitleven. Dit jaar mogen we ook spreken van een primeur: de speeltoestellen blijven het jaar rond staan. Zo kan je er in de herfst ook terecht onder de najaarszon”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

Picknickbanken op het strand en zeedijk

Ook op de picknickbanken mogen de inwoners en bezoekers van Zeebrugge terug rekenen. “We plaatsen 50 picknickbanken op het strand en aan de zeedijk. Het wordt er gezellig vertoeven. Een mooie opsteker voor diegene die willen genieten van de zon, een hapje of een drankje willen nuttigen of de jonge gezinnen die vanop het bankje uitzien op de kinderen die zich uitleven op het speelplein.

Uiteraard voorzien we hierbij sorteer afvalmanden. Zo houden we het strand en de bijbehorende gezellige plekjes netjes”, aldus schepen Mercedes Van Volcem.

Toiletten

De toiletten in het Badengebouw op de Zeedijk zijn open vanaf het begin van de paasvakantie tot 10 oktober 2021, elke dag van 10.00 tot 19.00 uur.

Takeaway

Tot vorige zondag konden kandidaat-uitbaters een aanvraag indienen voor de verkoop van verse meeneemvoeding met uitzondering van frieten en frituursnacks. De dossiers worden nu beoordeeld en vervolgens ter goedkeuring voorgelegd aan het college. Meer info hierover volgt later nog.

Druktebarometer

“Ook tijdens de paasvakantie kun je zien hoe druk het is in onze badstad dankzij de druktebarometer van Westtoer. De druktebarometer met kleurencodes is te raadplegen op www.brugge.be/druktebarometer. We raden iedereen aan om deze te consulteren voor ze plannen maken om naar Zeebrugge af te zakken”, zegt burgemeester Dirk de fauw.