Zes Brugse basisscholen starten wekelijkse Sportsnack

30
aug
2018

Zes Brugse basisscholen starten het nieuwe schooljaar met Sportsnack, een sport- en beweegaanbod voor kinderen dat meteen aansluit op de lesuren. Ze worden daarin ondersteund door de Stad, Sport Vlaanderen en MOEV (vroegere Stichting Vlaamse Schoolsport).

Burgemeester Renaat Landuyt: “De start van het nieuwe schooljaar betekent voor veel kinderen ook weer meer stilzitten op de schoolbanken. Om lagere schoolkinderen aan te zetten tot regelmatige lichaamsbeweging engageerden zes Brugse basisscholen zich om minstens wekelijks een beweeg- of sportactiviteit aan te bieden meteen na de schooluren.”

De Stad, Sport Vlaanderen en MOEV lanceerden in juni een oproep naar de Brugse basisscholen om in te tekenen op het Sportsnackconcept. Nicolas Stael, de FOLLO (Flexibele Opdracht Leerkracht Lichamelijke Opvoeding) verantwoordelijk voor dit project, vond ondertussen zes Brugse basisscholen bereid om in september in te stappen. Per school wordt een aanbod op maat uitgewerkt.

Volgende scholen starten met Sportsnack:

  • Immaculata Sint-Michiels
  • Sint-Lodewijkscollege Zandstraat Sint-Andries
  • Sint-Lodewijkscollege Gistelse Steenweg Sint-Andries
  • Het Palet Brugge
  • De Tandem Sint-Kruis
  • Het Noordveld Sint-Andries

Schepen van Sport Dolores David: “De scholen ontvangen vanuit de Stad een éénmalige financiële impuls van 250 euro voor aankoop van sportmateriaal, lesgeverskosten of algemene werkingskosten. Sport Vlaanderen en MOEV stellen per school een volledig uitgewerkte lessenmap en gadgets ter beschikking.”

Naast deze financiële en logistieke ondersteuning wordt er ook samengewerkt in promotie en begeleiding: de FOLLO zal de scholen ondersteunen en begeleiden bij de zoektocht naar gediplomeerde lesgevers, geschikte sportaccommodatie (voor zover die niet aanwezig is in de school zelf) en naar bekendmaking van het initiatief naar de leerlingen en de ouders.

Brugse basisscholen die nog wensen in te stappen in het project kunnen bij de stedelijke sportdienst terecht.

Deel deze pagina