Zesde editie van de ‘Doe Goed Pas’ groot succes

24
feb
2021

De zesde editie van de ‘Doe Goed Pas’, een unieke kortingskaart van de Brugse Vrijwilligerscentrale, is opnieuw een groot succes. Het Brugse stadsbestuur en de medewerkers van de vrijwilligerscentrale willen met deze pas alle vrijwilligers en mantelzorgers hartelijk bedanken voor hun engagement.

Schepen van Preventie Mathijs Goderis: “Vrijwilligers en mantelzorgers zijn niet weg te denken uit onze samenleving. Het zijn de helden van elke dag. Zo zagen we dat Brugge, ondanks een strenge lockdown en daaraan gekoppelde maatregelen, de voorbije maanden overspoeld werd door een golf van solidariteit en vrijwillige hulp.

Bruggelingen zetten zich vrijwillig in om boodschappen te doen, een hond uit te laten, te telefoneren naar eenzame ouderen, hulpkaartjes te bussen… Het werk is nog niet gedaan natuurlijk. Vele organisaties en verenigingen blijven overuren kloppen om mensen te helpen en om Brugge warm en solidair te houden. Er komen nog dagelijks vele vacatures bij op www.brugge.be/vrijwilligerswerk die nog wachten op de geknipte vrijwilliger.”

Primeur voor België

Burgemeester Dirk De fauw: “De Brugse Vrijwilligerscentrale lanceerde de allereerste Doe Goed Pas zes jaar geleden. Deze kortingskaart voor Brugse vrijwilligers en mantelzorgers was een primeur voor België. De ‘Doe Goed Pas’ kan het hele jaar door worden aangevraagd. Meer dan 90 Brugse handelaars en vrijwilligersorganisaties bieden op vertoon van de ‘Doe Goed Pas’ een leuke korting of geschenkje aan.”

“We stellen met trots vast dat bijna 1 op 5 Bruggelingen iets van vrijwilligerswerk doet. Ondertussen bezorgden we een ‘Doe Goed Pas’ aan een 3.000-tal mantelzorgers en werden momenteel bijna 6.500 passen door vrijwilligersorganisaties voor hun eigen vrijwilligers aangevraagd”, zegt schepen Mathijs Goderis

Contactinformatie