ZOC’jes Lissewege breidt zijn kinderopvangaanbod uit

7
apr
2021

Vanaf deze Paasvakantie kunnen in de ZOC’jes in Lissewege ook tijdens de korte schoolvakanties en op woensdagnamiddag 20 kinderen tussen 2,5 en 12 jaar terecht. Tot nu toe was daar alleen opvang voorzien op schooldagen en tijdens de grote vakantie. Met deze uitbreiding wil OCMW-welzijnsvereniging De Blauwe Lelie gezinnen in de Noordrand van Brugge nog beter bereiken.

Bekijk hier de videoreportage:

“De ZOC’jes zijn een vertrouwde opvangplek voor gezinnen in Lissewege en Zeebrugge,” zegt Pablo Annys, schepen van Sociale Zaken en voorzitter van De Blauwe Lelie. “We organiseren al jaren buitenschoolse opvang na schooltijd en tijdens de grote vakantie. Onze begeleiders schenken jonge kinderen de beste zorg en geven speelimpulsen. We merkten evenwel dat er nood was aan extra capaciteit, en die komt er dus nu vanaf deze Paasvakantie. Daarmee geven we de ZOC’jes-locatie in Zeebrugge meer ademruimte en kunnen we nog veel meer buurtgericht werken. Dat is immers één van de vele facetten in het nieuwe Lokaal Sociaal Beleidsplan.”

Om van de kinderopvang gebruik te kunnen maken, moeten ouders zich aanmelden via het onlineportaal TJEK (https://ouderportaal.tjek.be) van De Blauwe Lelie. De vertrouwde cliënten worden sowieso op de hoogte gebracht van het uitgebreide aanbod, en kunnen er gebruik van maken wanneer ze dat wensen en indien er voldoende plaatsen zijn.

“We zijn opgetogen, dat we vanaf deze Paasvakantie werk maken van een meer uitgebreid opvangaanbod in Lissewege,” zegt Mathijs Goderis, schepen van Jeugd. “Twintig kinderen kunnen in de ZOC’jes in de Stationsstraat terecht tussen 7 en 19 uur. Voor ouders die moeten werken, is dat een hele geruststelling. Ze hoeven zich nu niet meer naar de locatie in Zeebrugge te verplaatsen voor kinderopvang. Dat moet voor een betere ‘work-life balance’ zorgen. Als schepen en inwoner van Lissewege ben ik trots dat we deze ‘zorg met een plus’ ook aan onze allerjongste inwoners kunnen aanbieden.”

De uitgebreide opvang van de ZOC’jes in Lissewege is beschikbaar sinds 5 april 2021. Voor meer inlichtingen en inschrijvingen, kan je contact opnemen via 050 32 60 20.