Zomeragenda 2021

Vanaf donderdag 20 mei

GA OP STAP IN BRUGGE EN ONTDEK DUURZAME ADRESJES

Brugge centrum en deelgemeentes

Brugge lanceerde eind mei in samenwerking met COSH! voor de tweede keer een duurzameshoppingroute. Via de route ontdek je duurzame modewinkels, lifestylewinkels, koffie- en lunchplekjes en voedingswinkels. Met de nieuwe shoppingkaart is het gemakkelijk om zowel duurzaam als lokaal te kopen. Mensen die ecologischer willen leven, worden zo geholpen bij hun zoektocht naar verantwoorde (kleding)keuzes.

 www.brugge.be/tweededuurzameshoppingroute

__________________________________________________

Tot zondag 29 augustus

DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Arentshuis, Dijver 16, Brugge centrum

Het Spermalie-instituut is een begrip in Brugge. Het speelde het een belangrijke rol in de ontwikkeling van het onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen, ook internationaal. De collectie hulpmiddelen voor leerlingen met een visuele beperking is bewaard gebleven. Al deze voorwerpen boden leerlingen de kans op een meer zelfstandig en rijker leven.

Curatoren Piet Devos en Tonia In den Kleef presenteren op vraag van De Kade vzw en Erfgoedcel Brugge een selectie voorwerpen uit deze bijzondere verzameling. Verschillende ‘ambassadeurs’ (oud-leerlingen en -docenten) delen via audio hun ervaringen. Kunstenaar Peter de Cupere ontwikkelde - samen met mensen met een visuele beperking - een geuralfabet.

Info en tickets: www.museabrugge.be

__________________________________________________

Tot zondag 29 augustus

SEADS | MIND THE ARTIST

Sint-Janshospitaal, Mariastraat 38, Brugge centrum

Het internationale collectief SEADS ontwikkelt een monumentaal project in het Sint-Janshospitaal. SEADS staat voor ‘Space Ecologies Art & Design’. Het collectief verzamelt artiesten, wetenschappers, ingenieurs en activisten uit alle hoeken van de wereld die toekomstgericht kritisch denken en experimenteren. Ze ontwikkelen op participatieve wijze projecten rond maatschappelijk relevante thema’s als ecologie en technologie. 'Biomodd' is één van die projecten.

Samen met de lokale bevolking gaat het collectief aan de slag met materiaal uit afgedankte technologische toestellen. Experiment is daarbij de motor die hen drijft. Een tweede component binnen 'Biomodd' is de lokale ecologische systemen (planten, bacteriën). Technologie en ecologie gaan met elkaar in dialoog met nieuwe interacties tot gevolg. Het eindresultaat is een op maat gemaakte, interactieve installatie in het Sint-Janshospitaal. Er is ook ruimte voor debat met lezingen, panelgesprekken en workshops.

Aan de expo SEADS in het Sint-Janshospitaal is een flankerend ‘summer program’ gekoppeld. Binnen dit programma gaan de makers van SEADS, samen met een reeks partners, dieper in op de thema’s die hun installatie ‘Biomodd’ onder de aandacht brengt. Zo kunnen kinderen en jongeren de hele zomer terecht voor experimenten in het Tinkerlab, bioloog en Knack-redacteur Dirk Draulans komt langs voor een boeiend gesprek, de klimaatdichters geven gedurende twee avonden een poëtisch optreden in de tuin van het Gezellehuis en dat is nog niet alles. De leden van SEADS zorgen bovendien elke zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur voor het onderhoud van de ‘Biomodd’. Ze doen dat samen met de vele vrijwilligers die mee bouwden aan deze installatie. Als bezoeker kun je dan al jouw vragen stellen of in gesprek gaan met een van de medewerkers. 

Het volledige aanbod lees je op onderstaande webpagina's.

Info en tickets:

www.museabrugge.be\SEADS

www.museabrugge.be/kalender/tentoonstellingen/seads/randprogramma

__________________________________________________

Tot zondag 3 oktober

SANAM KHATIBI | MIND THE ARTIST

Groeningemuseum, Dijver 12, Brugge centrum

Sanam Khatibi heeft heel wat (inter)nationale exposities op haar palmares staan, maar exposeert voor het eerst in het Groeningemuseum. Aan de hand van een tiental schilderijen dompelt Khatibi de toeschouwer onder in een bevreemdende wereld met kleurrijke fauna en flora. Mens en dier ontmoeten er elkaar in een sensueel spel van macht, geweld en destructie, triomf en verlies, angst en verlangen. Deze personages ontlokken verwondering. Ze roepen om (grote) bewondering. Gele en (licht)groene tonaliteiten kleuren het verhaal dat de tentoonstelling vertelt.

Info en tickets: www.museabrugge.be

__________________________________________________

Tot en met zondag 24 oktober

TRIËNNALE BRUGGE 2021: TraumA

Verschillende locaties in Brugge centrum en Zeebrugge

Poortersloge, Kraanrei 19, 8000 Brugge

Triënnale Brugge is een uniek kunstentraject waarbij dertien nationale en internationale kunstenaars en architecten hun installaties aan het grote publiek voorstellen. Voor deze derde editie viel de keuze op het thema TraumA. Triënnale Brugge gaat onderhuids op zoek naar de verborgen dimensies van de stad. Via een handige stadskaart kun je zelf je route uitstippelen, maar je kunt ook het parcours ontdekken met een gids.

In de Poortersloge loopt de tentoonstelling ‘De poreuze stad’, gebaseerd op het thema TraumA en met werk van uiteenlopende hedendaagse kunstenaars.

Triënnale Brugge 2021 plant ook een reeks lezingen, debatten, filmvertoningen en andere evenementen rond het thema. Triënnale Brugge is een samenwerking tussen Brugge Plus, Musea Brugge, Kenniscentrum vzw en Cultuurcentrum Brugge in opdracht van Stad Brugge.

www.triennalebrugge.be

050 44 80 00

Triënnale Brugge is de klok rond toegankelijk. De toegang is gratis.

De expo ‘De poreuze stad’ in de Poortersloge is elke dag gratis toegankelijk tot en met 26 september tijdens de openingsuren (10.00 - 18.00 uur). 

Volg Triënnale Brugge ook op Facebook, Twitter en Instagram (@triennalebrugge).

#TRIBRU21 #TraumA

__________________________________________________

Zaterdag 12 juni tot en met 25 september

ZOMERSE BEIAARDCONCERTEN

Binnenplein Belfort, Markt, Brugge centrum

Deze gratis zomerconcerten vinden telkens plaats om 21.00. Er zijn zitplaatsen voorzien op het binnenplein van het Belfort. Het openingsconcert is voorzien op zaterdag 12 juni om 20.00 uur.

Op maandag 21 juni om 21.00 uur gaat de beiaardier aan het werk met museumdichter Delphine Lecompte.

Het slotconcert vindt plaats op zaterdag 25 september in de Koninklijke Stadsschouwburg. De beiaardier wordt dan op zijn mobiele beiaard begeleid door de bekende Belgische pianist en componist Jef Neve (tickets via Cultuurcentrum Brugge).

Info: www.museabrugge.be

Tickets: www.ccbrugge.be

__________________________________________________

Zaterdag 19 juni tot en met zondag 29 augustus

FAYARD POP UP CINEMA & ZOMERBAR

Elke zaterdag van 14.00 tot 00.00 uur en elke zondag van 14.00 tot 19.00 uur

Pelderijnstraat 54, 8310 Sint-Kruis

Deze zomer kan elke film- en cultuurliefhebber tijdens de weekends in FAYARD pop up cinema terecht voor gratis openluchtfilmvoorstellingen en indoorvoorstellingen. Bovendien vind je er ook de kunstexpositie FAYART, kun je een spelletje petanque spelen en zijn er tal van randactiviteiten in een uniek, sfeervol en gezellig kader.      

www.fayardbrugge.be 

info@fayardbrugge.be

__________________________________________________

Zaterdag 19 juni tot en met vrijdag 18 september

KATHEDRAALFESTIVAL BRUGGE 2021

20.30 uur

Sint-Salvatorskathedraal, Sint-Salvatorskoorstraat 8, Brugge centrum

Het Brugs Kathedraalfestival is in 2021 aan haar 68ste editie toe. Het cultureel evenement is sinds lange tijd een vaste waarde in onze stad. In juni, juli en september staan enkele traditionele concerten geprogrammeerd met gerenommeerde gastorganisten en andere musici.

Zaterdag 19 juni

Triorecital: Mathilde Wauters (harp), Irene Carpentier (sopraan) en Ignace Michiels (orgel) (BE)                                      

Ticket: € 12

Zaterdag 26 juni

Orgelrecital Eugeniusz Wawrzyniak (PL)

Ticket: € 9

Dinsdag 13 juli

Orgelrecital Adriaan Hoek (NL)

Ticket: € 9

Vrijdag 16 juli

Orgelrecital Enrico Zanovello (IT)

Ticket: € 9

Dinsdag 20 juli

Orgelrecital Axel Flierl (DE)

Ticket: € 9

Vrijdag 23 juli

Orgelrecital Ignace Michiels (BE)

Ticket: € 9

Dinsdag 27 juli

Orgelrecital Pablo Márquez Caraballo (ES)

Ticket: € 9

Vrijdag 30 juli

Orgelrecital Bart Wuilmus (BE)

Ticket: € 9

Zaterdag 4 september

Triorecital: Kristina Mascher en Kerry Turner, hoorns (USA) & Ignace Michiels (BE)

Ticket: € 12

Zaterdag 18 september

Duorecital:  Ilona Ingels, hobo & Ignace Michiels, orgel (BE)

Ticket: € 10

Reservatie is gewenst

Info en tickets:

0476 75 63 85

kathedraalfestival.brugge@fulladsl.be

www.kathedraalconcerten.be

Parallax herenkledij, Zuidzandstraat 17, Brugge centrum

__________________________________________________

Zaterdag 19 juni tot en met 19 september 2021

HOUSE OF TIME ZOMERBAR

Elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur

Site DuPont, Komvest 45/47, Brugge centrum

Kom chillen op het buitenterras, bewonder nog tot zondag 18 juli de textielinstallatie van Amanda Browder in het kader van Triënnale Brugge, geniet van een stukje atypisch Brugge en laat de kinderen even los op de deelsite!

Vrijwilligers van Refu-interim baten de zomerbar uit en serveren biertjes van lokale brouwers, een glaasje wijn of fairtrade sap. Koffie, water en thee zijn steeds gratis.

Toegang via Site DuPont (Parkeren enkel voor werknemers DuPont) of via het poortje (Wulpenstraat, tussen Sasplein en Komvest).

www.houseoftime.be

info@houseoftime.be

__________________________________________________

Woensdag 30 juni tot en met woensdag 1 september

KLINKENDE KROEGEN

Van 18.00 tot 0.00 uur

Verschillende locaties in Brugge centrum

Twee maanden lang zorgt Klinkende Kroegen elke woensdagavond voor gratis concerten in verschillende kroegen in de Brugse binnenstad.

Woensdag 30 juni

- De Poarte, Gentpoortstraat 64: Innocence Rock

Woensdag 7 juli

- Pergola Kaffee, Meestraat 7: Bedlam ACDC Tribute

Woensdag 14 juli

- De Republiek, Sint-Jakobsstraat 36: TBC i.s.m. KAAP en Cactusmuziekcentrum

Woensdag 21 juli

- Charlie Rockets, Hoogstraat 19: Atomic Vulture

- Brouwerij De Halve Maan, Walplein 26: Kobe Gregoir Invites

- ‘t Verdriet van België, Sint-Jansstraat 1: TBC

Woensdag 28 juli

- Punta Est, Predikherenrei 1: Lajos and the Gang - Daredevils

- De Reisduif, Langerei 30: DJ Harm - Tommy and the Wildflowers

Woensdag 4 augustus

- Lokkedize, Korte Vuldersstraat 33: Black Starlings

Woensdag 11 augustus

- La Casita, Sint-Salvatorskerkhof 5: Manu and Friends

- Cafés Eiermarkt, Eiermarkt 10: Edje Ska & De Pilchards

Woensdag 18 augustus

- ’t Gezelleke, Carmersstraat 15: The Claeys Connection

Woensdag 25 augustus

- Snuffel, Ezelstraat 42: TBC

- The Vintage, Westmeers 13: Mirage A Tribute to Fleetwood Mac

- Comptoir des Arts, Vlamingstraat 53: Lizza’s Mojo

Woensdag 1 september

- ’t Kroegstje, Carmersstraat 48: Jan the Man and Friends

- Flandrine, Kraanplein 5: Jacco Ricardo

__________________________________________________

Juli en augustus

CONCERTGEBOUW CIRCUIT: INTERACTIEF BELEVINGSPARCOURS

Telkens van woensdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur (woe - vr, in juli en augustus) en van 10.00 tot 18.00 uur (za - zo, het hele jaar door)

Concertgebouw Brugge, ’t Zand 34, Brugge centrum

Het Concertgebouw geeft zijn geheimen prijs tijdens een interactief belevingsparcours. Ontdek zijn unieke architectuur en zijn collectie hedendaagse beeldende kunst, leef je uit met de fascinerende klankinstallaties of reis in gedachten naar The Far West met de tijdelijke expo van Vincen Beeckman en Kasper Demeulemeester. Kinderen volgen het spoor van de Liervogel, laten zich gidsen door zwevende bollen en verzamelen stempels. Op het dakterras met fenomenaal uitzicht bespeel jij voor één keer de beiaardklokken en ontdek je nieuwe installaties. In alle opzichten een hoogtepunt, het Concertgebouw Circuit, en bovendien helemaal gratis voor Bruggelingen!

www.concertgebouwcircuit.be

visit@concertgebouw.be

050 47 69 99

__________________________________________________

Juli en augustus

ZEEBRUGGE BEACH 

Evenementenplatform Zeebrugge

Film op het Strand is één van de vele zomerse evenementen die plaatsvinden in het kader van Zeebrugge Beach. Zeebrugge Beach is een samenwerking tussen Stad Brugge, Brugge Plus, vzw BASICS!, WECANDANCE en Bomboclat Festival op het Evenementenplatform. In juli en augustus is dit ‘the place to be’ voor wie houdt van film, food, music en festivals.

Zeebrugge Beach wordt georganiseerd volgens de geldende coronamaatregelen. Alle updates en informatie lees je op de websites van de partners van Zeebrugge Beach 2021.

 

1/ FILM OP HET STRAND 

Filmvertoningen op donderdag telkens om 14.00, 16.00 en 20.00 uur

Donderdag 1 juli tot en met donderdag 12 augustus

Evenementenplatform, begin Zeedijk, Zeebrugge

Donderdag 19 augustus en Donderdag 26 augustus
Icarus Surfclub, einde Zeedijk, Zeebrugge

Iedere donderdagmiddag en -avond krijgen strandgangers, zeefanaten en filmadepten feelgoodfilms voorgeschoteld. Om 14u en 16u speelt een kinder- en jeugdfilm i.s.m. JEF (Jeugdfilmfestival) en om 20u is er de avondfilm. De films zijn gratis, maar een plekje moet je vooraf reserveren via de website.

Van 1 juli tot 12 aug zijn de films, op het Evenementenplatform, overdekt te zien.

1 juli

14u00 - Het varken, de vos & de molen (3+)

16u00 - Willy op de onbekende planeet (6+)

20u00 - Bohemian Rhapsody

 8 juli

14u00 - Ridder muis (5+)

16u00 - De beroemde bereninvasie van Sicilië (8+)

20u00 - Le sens de la fête

15 juli

14u00 - Engel (6+)

16u00 - Ket & doc (9+)

20u00 - Some Like It Hot

 

22 juli

14u00 - Rita en de krokodil 3 (3+)

16u00 - Calamity (8+)

20u00 - Jaws

 

29 juli

14u00 - Yakari (6+)

16u00 - Fourmi (9+)

20u00 - The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

 

5 augustus

14u00 - De slak en de walvis en andere avonturiers (4+)

16u00 - Mijn bijzondere rare week met Tess (8+)

20u00 - La Grande Bellezza


12 augustus

14u00 - Casper & Emma op jacht naar de schat (3+)

16u00 - L'aventure des Marguerite (9+)

20u00 - A star is born

19 augustus – i.s.m. MOOOV

14u00 – Wel heb je ooit… (4+)

16u00 - Kings of Mulberry Street (11+)

20u00 - Tel Aviv on Fire

 

26 augustus

14u00 - Onward (6+)

16u00 – Donne-moi des ailes (9+)

20u00 - Whiplash

 www.filmophetstrand.be (reservaties enkel via de website)

info@bruggeplus.be

050 44 20 02

 

2/ URBAN BEACH

Vzw BASICS!, in en rond Brugge de grootste aanbieder van URBAN sports, presenteert in samenwerking met Stad Brugge de tweede editie van URBANBEACH. Jongeren en volwassenen zijn elke dag welkom om gratis te komen sporten of initiaties te volgen op de verschillende URBAN-installaties.

www.vzwbasics.be

 

3/ GRID.LIVE

GRID.LIVE organiseert voor het eerst liveconcerten op het strand van Zeebrugge. De data en de line-up worden later bekendgemaakt, maar het zal gaan om Belgische artiesten die zullen optreden.

GRID.LIVE is een initiatief van Parkies.
www.grid.live

 

4/ WECANDANCE TO BE FREE AGAIN

Van 12.00 tot 23.59 uur

 Zeebrugge, Zeedijk

WECANDANCE To Be Free Again is een nieuw limited edition openluchtconcept dat plaatsvindt op het strand van Zeebrugge. Tijdens intieme dagevents, gehost door 6 stagepartners, vieren we het gevoel van vrijheid op ons geliefde strand en dansen we de hele nacht door.

WECANDANCE To Be Free Again biedt een waaier aan muziekstijlen, gaande van de vertrouwde tot het experimentele.

www.wecandance.be

info@wecandance.be

 

5/ BOMBOCLAT FESTIVAL

Bomboclat Festival behoudt zijn geplande datum van vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus. Dit jaar zet het festival in op lokaal talent om zo artiesten van eigen bodem mee een duwtje in de rug te geven na de langdurige pandemie. Om alles veilig te laten verlopen kiest het festival ervoor om de podia, en dus ook de bezoekers, te spreiden. Verwacht dus meerdere kleine podia waar je je tegoed kunt doen aan de beste Dancehall, Afrobeats en Hiphop. Zoals altijd staat de beleving centraal op Bomboclat Festival, het meest kleurrijke en inclusieve festival van de Belgische Noordzeekust. Heerlijke wereldkeukens, een gezellige inrichting en stuk voor stuk prachtige mensen die het festival tot een waar spektakel maken.
www.bomboclat.be

 

6/ FOOD

De zeelucht zorgt voor een gezonde honger, Sergio Herman en Syrco Bakker stillen die in stijl. In een hippe tent op het strand (120 zitplaatsen) serveren ze dagelijks van 12.00 tot 23.00 uur de Belgische klassiekers moules/frites en dame blanche. Voor deze nieuwe, betaalbare culinaire beleving kan men reserveren indien gewenst.
www.food-fest.eu

Niet enkel op het Evenementenplatform, maar in heel Zeebrugge is het deze zomer culinair genieten. Het volledige aanbod vind je hieronder.

Restaurant Sea and Sand — Zeedijk 8

Eethuys Ambrosius — Zeedijk 11

Pop-Up Ginbar The Message — Zeedijk 13

Restaurant Amuzee — Zeedijk 12-13

Restaurant Lagaar — Baron de Maerelaan 4

Martins Visrestaurant — Sint-Donaaskerkstraat 19

Restaurant De Kombuis — Tijdokstraat 4

Visrestaurant The Blue Lobster — Tijdokstraat 9

Bistro De Steiger — Werfkaai 11

't Werftje — Werfkaai 29

Ona by ‘t Werftje — Tijdokstraat 19

Restaurant Tijdok — Tijdokstraat 16

Restaurant Slabbinck — Tijdokstraat 36

Brasserie Nelson — Vismijnstraat 24

Brasserie The Boat House — Vismijnstraat 26

Restaurant Port Basil — Vismijnstraat 5

Bistro Wittekerke — Rederskaai 38

Cocktailbar / Bistro Old Steamer — Rederskaai 19

Visrestaurant ’t Pakhuis — Rederskaai 7

Chevvy’s café — Rederskaai 39

Rooftop restaurant Njord — Rederskaai 60

Restaurant / Clubhuis Alberta — Omookaai 1

__________________________________________________

Donderdag 1 juli tot en met zondag 15 augustus

SPELEN IN DE KOUDE KEUKEN | WILD SPELEN IN DE NATUUR

Woendag tot vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur en zaterdag tot zondag van 11.00 tot 20.00 uur

Speelplein Koude Keuken, toegang via Fazantenlaan

 Deze zomervakantie gaan we spelen in de natuur! Van donderdag 1 juli tot zondag 15 augustus vind je een speeldernis aan de Koude Keuken.

We zorgen voor een speelzone in de natuur waar je samen met je gezin kampen kan bouwen, kan modderen in de modderkeuken en je eigen constructie kan timmeren in de bouwhoek. Kom onze speelcontainer ontdekken en leen "ongewoon wild" speelmateriaal uit.

Nood aan een verfrissing? Blaas even uit in de zomerbar van J@KK.

jong.brugge.be/spelenkoudekeuken

jeugd@brugge.be

050 44 83 33

__________________________________________________

Donderdag 1 juli tot en met maandag 30 augustus

JONGERENWERKING KWIX: ZOTTE ZOMERACTIVITEITEN EN MACHTIGE UITSTAPPEN

Maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

Jeugdlokalen Kerlinga, Ter Pannestraat 6, Brugge centrum

Jeugdlokalen Paalbos, Paalbos 39, 8310 Sint-Kruis

KWIX is de -16-werking van Kwibus. Deze zomer vind je ons op 2 locaties.

Ga je naar of zit je in het 1ste, 2de of 3de middelbaar? Dan is KWIX er deze zomervakantie voor jou. Jij beslist wat we doen, wanneer en hoe. Kom gewoon langs en kies je activiteit of ga mee op één van onze uitstappen.

Instagram.com/kwixbrugge

jeugd@brugge.be

050 44 83 33

__________________________________________________

Van donderdag 1 juli tot dinsdag 31 augustus

SCHATTEN VAN VLIEG

Verschillende locaties Musea Brugge (Arentshuis, Gezellehuis, Gruuthusemuseum, Sint-Janshospitaal)

Gezinnen met kinderen kunnen de locaties van Musea Brugge leren kennen samen met Vlieg. Zoek zijn schat en kom tot nieuwe ontdekkingen. Deze zomer zitten vijf schatkisten van Vlieg verstopt in de Brugse musea. Ga op zoek en geef je ogen de kost. ‘Zie jij wat ik zie?’ is het thema. De zoektochten zijn telkens aangepast aan de locatie. Voor de eerste 100 deelnemers die alle vijf zoektochten hebben voltooid, is er een extra verrassing. Vraag zeker naar je spaarkaart aan de kassa van het museum en word kind aan huis bij Musea Brugge deze zomer.

Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kinderen tot en met 12 jaar bezoeken de locaties van Musea Brugge gratis.

Online reserveren verplicht via www.museabrugge.be/tickets.

__________________________________________________

Van donderdag 1 juli tot dinsdag 31 augustus

RONDLEIDINGEN: HOOGTEPUNTEN UIT DE COLLECTIE

Groeningemuseum, Dijver 12

Gruuthusemuseum, Dijver 17c

Sint-Janshospitaal, Mariastraat 38

 Bezoek het Groeningemuseum, Gruuthusemuseum en het Sint-Janshospitaal onder de deskundige leiding van een van de ervaren gidsen. Je kunt elk weekend deelnemen aan een instaprondleiding die je in een uurtje langs de hoogtepunten van een van deze drie topcollecties leidt.

Info en tickets: www.museabrugge.be

__________________________________________________

Van donderdag 1 juli tot en met dinsdag 31 augustus

ANNA ZOEKTOCHT

Brugge centrum

In juli en augustus is er in samenwerking met Clavis een zoektocht voor peuters en kleuters in het Brugse stadscentrum. Personage Anna staat centraal in deze zoektocht en maakt deel uit van de boekenreeks die Kathleen Amant schreef.

Tijdens deze zoektocht kom je alles over Anna te weten: wie is haar lievelingsknuffel, wat is haar lievelingskleur, -dier, -boek, en -instrument, wat eet ze het liefst, waarmee gaat ze zwemmen, hoeveel jaar is ze …

De start van de zoektocht is bij Clavis (Sint-Amandsstraat 5) en de route eindigt bij In & Uit (Concertgebouw, ’t Zand 34) waar de deelnemers een leuk en creatief cadeautje krijgen.

Openingsuren start route Clavis

maandag – zaterdag: 10.00 – 18.00 uur

Openingsuren einde route In & Uit

maandag – zaterdag: 10.00 – 13.00 en 14.00 – 17.00 uur

www.brugge.be/annazoektocht21

__________________________________________________

Dinsdag 6 juli tot en met dinsdag 31 augustus

WIJKLANKEN

Van 18.00 tot 0.00 uur

Verschillende kroegen in de Brugse deelgemeenten

WIJKlanken, dat is twee maanden lang in de Brugse randgemeenten elke dinsdagavond gratis liveoptredens in een kroeg in een Brugse deelgemeente.

Dinsdag 6 juli

Roots, Lodewijk van Malestraat 77, 8310 Sint-Kruis

The singalong band ‘in ’t kleine’

Café Vespa, Koolkerkse Steenweg 61, 8000 Sint-Jozef

Kylan - The Covernators

Dinsdag 13 juli

In 't Vrije, Zuidervaartje 3, 8310 Sint-Kruis

TBC

Daverlo Sport-, Lees- en Eetcafé, Dries 2, 8310 Assebroek

TBC

Dinsdag 20 juli

De Boom In, Astridlaan 386, 8310 Assebroek

The Billygoat Riders - H2O

Dinsdag 27 juli

Old Steamer, Rederskaai 19, 8380 Zeebrugge

The New Seventies Band - The Cover Store Experience

Den Comptoir, Gistelse Steenweg 536, 8200 Sint-Andries

Nicky Martinez en Walter - Jeff en Stef

Dinsdag 3 augustus

De HOPtimist, Rijselstraat 60, 8200 Sint-Michiels

Cosy Corner

Dinsdag 10 augustus

Lichtschip Mayflower, Bargeweg 13, 8000 Brugge

The Flashbacks

Coin Préféré, Canadaplein 1, 8200 Sint-Andries

Dollar Queen

Dinsdag 18 augustus

Santa Cruz, Moerkerkse Steenweg 8, 8310 Sint-Kruis

Dust

Dinsdag 24 augustus

De Chalet, Gistelse Steenweg 530, 8200 Sint-Andries

Edje Ska & De Pilchards

Het Nieuw Gemeentehuis, Gaston Roelandtsplein 22, 8310 Assebroek

Peter en de Gems - Mr. O and the Havana’s

Dinsdag 31 augustus

The Vicious

Tafel en Toog van Xaverius, Xaverianenstraat 3 bus 1, 8200 Sint-Michiels TBC

__________________________________________________

Vrijdag 9 juli tot 29 augustus

DORP

DORP-site, Het Entrepot, Binnenweg 4

Eindelijk is het zover. DORP gooit de deuren open op vrijdag 9 juli tijdens een gezellig openingsweekend. Tot eind augustus biedt DORP een sfeervolle zomerbar en heeft het de ambitie om de nieuwste, creatiefste hotspot van Brugge te worden. Het is een initiatief van meer dan 60 jongeren die bouwen, organiseren, uitbaten en zich creatief uitleven. DORP wordt ondersteund door Het Entrepot en Villa Bota. Het wordt een onvergetelijke zomer vol drankjes, food, expo's, workshops, live muziek, dj's performances en meer.

hetentrepot.be/projects/dorp

__________________________________________________

Donderdag 15 juli tot en met zondag 29 augustus 2021

DE SCHOUWBURG VERTELT

Van donderdag t.e.m. maandag van 13.00 tot 18.00 uur

Koninklijke Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, Brugge centrum

Sinds 1869 is de Brugse Koninklijke Stadsschouwburg een plek die tot de verbeelding spreekt en tot dromen verleidt. Tijdens de zomer nodigt Cultuurcentrum Brugge je uit om de magie van een theater te ervaren en te ontdekken hoe betoverende werelden tot stand komen.

Via een boeiend parcours krijg je een zicht op opmerkelijke momenten uit de geschiedenis van de Koninklijke Stadsschouwburg en het bijhorende erfgoed. Mia Nollet Creative Thinking werkt een speels parcours op maat van kinderen uit

Foto’s, beelden, authentieke rekwisieten en decorstukken (uit 1887!) dompelen je onder in de geschiedenis van ons monument. We gunnen je ook een blik in de wereld van de geluidstechniek: paardengetrappel, donder en wind …

www.ccbrugge.be

cultuurcentrum@brugge.be

050 44 30 60

__________________________________________________

Van donderdag 15 juli tot en met zondag 26 september

TAKEOVER MOOOV | MIND THE ARTIST

Verschillende locaties Musea Brugge

Binnen het project 'Mind the Artist' geeft Musea Brugge enkele cultuurhuizen carte blanche om op multidisciplinaire wijze aan de slag te gaan met de rijke collectie van de Brugse Musea. MOOOV krijgt een platform tijdens de zomermaanden.

Op het programma staan kleine, grote en experimentele vertoningen van film, video en alles daartussen. MOOOV vroeg aan ’s lands bekendste filmprogrammatoren en aan de jongeren van PLATFORM om zich te laten inspireren door Brugse musea.

Eind september sluit MOOOV samen met ARGOS, centrum voor audiovisuele kunsten, zijn traject af met een vierdaags videofestival: een ontdekkingsreis met video, experiment, nagesprekken en zoveel meer.

Info en tickets: www.museabrugge.be/nieuws/mind-the-artist-take-over-mooov

__________________________________________________

Vrijdag 30 juli tot en met zaterdag 21 augustus

MOODS!

Van 20.00 tot 23.30 uur

Binnenplein Gruuthusemuseum, Dijver 17c, Brugge centrum

Burg, Brugge centrum

House Of Time, Komvest 45/47, Brugge centrum

Het rijk van de herwonnen vrijheid is stilaan in zicht. Deze zomer zetten we de eerste stapjes richting het gewone leven, met een coronaproof editie van MOODS!. Een editie met een focus op onze rijke en gevarieerde Belgische muziekscene. Zowel aankomend talent met een veelbelovende toekomst voor zich, als gevestigde waarden krijgen een plaats op één van de podia op verschillende sfeervolle locaties in de Brugse binnenstad.

www.moodsbrugge.be

info@cactusmusic.be

050 33 20 14

__________________________________________________

Vrijdag 30 juli tot vrijdag 27 augustus

APERITIEFCONCERTEN MET THE YOUNG MUSICIANS BRUGES

Van 18.00 tot 19.00 uur

Zilverpand, Brugge centrum

Kunstmagazine – The Office organiseert vanaf vrijdag 30 juli elke vrijdagavond tot eind augustus klassieke aperitiefconcerten in samenwerking met The Young Musicians Bruges. Het initiatief biedt ondersteuning aan jonge klassiek geschoolde talenten uit Brugge die worden aangevuld met collega’s van het conservatorium uit Brussel. Kom langs en geniet van een gezellig uurtje klassieke muziek.

30 juli:             

Luna Vissers (harp)

6 augustus:       

Victor Pevernagie (viool) & Alexander Declercq (piano)

13 augustus:     

Trio Alexander (klarinet) & Lenny Bui-Vandeput (piano) & Emile Daems (viool)

20 augustus:     

Duo Ilona Ingels (hobo) & Lenny Bui-Vandeput (piano)

27 augustus:     

Young Musicians Bruges: Ilona Ingels (hobo) & Victor Pevernagie (viool) & Alexander Declercq (piano & klarinet) & Guillaume Michiels (hoorn)

De inkom is gratis.

__________________________________________________

Zondag 1 tot zaterdag 14 augustus

HET GROENINGEMUSEUM MET EEN ANDERE BLIK

Groeningemuseum, Dijver 12, Brugge centrum

Een gids begeleidt blinde, slechtziende en geblinddoekte ziende bezoekers doorheen het museum. Ervaar zelf deze unieke 'kijk' op het Groeningemuseum.

Info en tickets: www.museabrugge.be

__________________________________________________

Vrijdag 6 tot en met zaterdag 14 augustus

MA FESTIVAL

Concertgebouw Brugge, ’t Zand 34, Brugge centrum

Pastorietuin Lissewege, Oude Pastoriestraat 5, Lissewege

Belfort Brugge, Markt 7, Brugge centrum

MA Festival organiseert van vrijdag 6 tot en met zaterdag 14 augustus de 58ste editie van het bekende Brugse festival voor oude muziek. Kom genieten van meer dan 25 concerten, verschillende muziektheaterstukken, de halve finale en finale van MA Competition en VéloBaroque en een muzikale fietstocht in het Brugse Ommeland.

www.mafestival.be

info@mafestival.be

050 22 33 83

__________________________________________________

Zaterdag 7 en zondag 8 augustus en zaterdag 4 en zondag 5 september

BOEKENMARKTEN LANGS HET WATER

Op zaterdagen 7 augustus en 4 september van 9.00 tot 18.00 uur en op zondagen 8 augustus en 5 september van 10.00 tot 18.00 uur

Steenhouwersdijk, Brugge centrum

Langs de Steenhouwersdijk en de Groenerei, in het verlengde van de Vismarkt, staan tijdens de weekends van 3 en 4 juli, 7 en 8 augustus en 4 en 5 september diverse boekenstandjes opgesteld. Voor wandelaars, kooplustigen en boekenwurmen is het een unieke gelegenheid om in een gezellige sfeer een divers boekenaanbod te ontdekken. Ondertussen kan je genieten van de pittoreske omgeving van de Brugse reien.

__________________________________________________

Zaterdag 14 augustus

MUSEUMDICHTER DELPHINE LECOMPTE & MAURO PAWLOWSKI | MIND THE ARTIST

20.00 uur

Gezellehuis (tuin), Rolweg 64, Brugge centrum

Op zaterdag 14 augustus presenteren museumdichter Delphine Lecompte en muzikale duizendpoot Mauro Pawlowski een pittige literaire avond in de tuin van het Gezellehuis. De gedichten van Delphine stuwen je op de smerige riffs van Mauro naar een blasfemisch poëtisch hoogtepunt. Een dichterlijke universum en een muzikale draad vinden elkaar, botsen, raken compromisloos in de war. Bereid je voor. Chaos en morsigheid verzekerd.

Reserveren is verplicht.

Info en tickets: www.museabrugge.be

__________________________________________________

Woensdag 18 tot woensdag 25 augustus

WORKSHOP: PETER DE CUPERE EN HET OLFABET

Arentshuis, Dijver 16, Brugge centrum

Groeningemuseum (Vriendenzaal), Dijver 12, Brugge centrum

Voor de expo 'De wereld binnen handbereik' ontwikkelde Peter de Cupere, geurkunstenaar met internationale faam, een 'geuralfabet' dat inspeelt op de reukzintuigen van de bezoekers. De workshop start met een bezoek aan de expo waarbij De Cupere het concept van het 'olfabet' en de 'olfareader' toelicht en je meer vertelt over de samenwerking met de geurambassadeurs. Daarna volgt een workshop in de Vriendenzaal. Laat je meevoeren door de verschillende geuren en aroma's en oefen zelf het 'geuralfabet'. Alles gebeurt coronaproof.

Info en tickets: www.museabrugge.be

__________________________________________________

Zondag 22 augustus

LEZING: HOE BLINDE MENSEN EEN STEM KREGEN. EEN HISTORISCHE VERKENNING.

Groeningemuseum (Vriendenzaal), Dijver 12, Brugge centrum

Tijdens deze lezing geeft curator Piet Devos een genuanceerd beeld op de geschiedenis van het blindenonderwijs in West-Europa. Dit in het kader van de expo 'De wereld binnen handbereik'.

Toen in de vroege 19de eeuw het blindenonderwijs in West-Europa ontstond, betekende dit een belangrijke stap voorwaarts voor de emancipatie van mensen met een visuele beperking. Dankzij een eigen schrift en een vakopleiding kregen blinden betere kansen op een zelfstandig bestaan. Toch wil dit niet zeggen dat alle blinde mensen vóór 1800 per se tot de bedelstaf waren veroordeeld, zoals een vooringenomen geschiedschrijving ons vaak heeft doen geloven. Om tot een correcter historisch beeld van deze groep te komen zullen eerst heel wat hardnekkige clichés en vooroordelen over blindheid moeten worden ontkracht.

Info en tickets: www.museabrugge.be

__________________________________________________

Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 augustus

KONVOOI KUNSTENFESTIVAL

Het Entrepot, Binnenweg 4, Sint-Pieters

Dit multidisciplinair kunstenfestival in de Brugse haven wordt gecureerd door vier jonge kunstenaars of -collectieven. Tijdens het festival kun je genieten van een kunstenparcours, theater, performances, een zomerterras, muziek en expo’s. Het festival is 24 uur op 24 gratis toegankelijk en neemt na middernacht zelfs een andere gedaante aan …

www.hetentrepot.be/projects/konvooi-kunstenfestival

__________________________________________________

Vrijdag 3 september tot en met zondag 14 november

EEN DROOMPLOEG VOOR HET WK: 9 BRUGSE WIELERHELDEN

Dagelijks van 9.30 tot 17.00 uur

Stadsarchief Brugge, Burg 11a, Brugge centrum

Dit najaar is voor Brugge een glansrol weggelegd als aankomstplaats voor het WK tijdrijden. Deze tentoonstelling selecteerde negen wielerhelden: Camille Van De Casteele, Hilaire Couvreur, André Leliaert, Albert Ramon, Georges Vandenberghe, Guido Reybrouck, Wilfried David, Michel Vanhaecke en Jens Keukeleire. Ze slepen je mee met hun indrukwekkende prestaties en boeiende levensverhalen. Sprekende objecten uit de collecties van de renners, hun nazaten, verzamelaars en KOERS dompelen je onder in de wielersfeer.

Vlij jezelf neer in de sofa voor de televisie en herbeleef roemrijke momenten uit de carrières van deze wielerhelden. Of luister naar de podcast die Charlotte Van Tuyckom van Howest maakte. Zij heeft het niet alleen over de koers, maar ook over alles wat daarbij komt kijken. Je krijgt ook de oudst bewaarde fiets van Brugge te zien en je komt van alles te weten over Brugge als wielerstad. Redenen genoeg dus om een sprintje in te zetten naar het Stadsarchief Brugge.

De tentoonstelling is een samenwerking tussen KOERS Museum van de Wielersport, Toon Duyck en Sportdienst Brugge.

stadsarchief@brugge.be

__________________________________________________

Zondag 12 september

JEUGD-SPORT-CULTUURMARKT

Van 12.00 tot 17.30 uur

Burg, Brugge centrum

Koningin Astridpark, Brugge centrum

Op zondag 12 september vindt de eerste editie plaats van de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt. De organisatie van het evenement is een samenwerking tussen Brugge Plus en Stad Brugge. Het evenement vindt zijn plek op de Burg en in het Koningin Astridpark. De Jeugd-Sport-Cultuurmarkt staat garant voor een gezellige mix waar iedereen aan zijn trekken kan komen: cultuur, sport en jeugdactiviteiten staan op deze fijne dag centraal.

www.brugge.be/jsc-markt