Zomerevenementen

21
jun
2017

De hele zomer lang vullen tal van activiteiten en evenementen de Brugse straten, buurten en pleinen, tot op het strand van Zeebrugge.
Elke dag staat wel iets op het programma, van muziek tot straattheater, van circus tot tentoonstellingen, van Klinkende Kroegen en WIJKlanken tot Moods en Benenwerk…
Het zou geen Brugse zomer zijn zonder de evenementen van Brugge Plus. De jaarlijkse zomerse succesformules keren terug:

PRE-TRIËNNALE + URB EGG CAFÉ
van 1 juli t.e.m. 10 september - pleintje tussen Station en Boeveriepoort
Dit jaar wordt vooruit gekeken, richting Triënnale Brugge 2018 met een kunstwerk van kunstenaar en architect Tomás Saraceno. Ook Art Talks, concerten van jong, Belgisch talent, young talks voor ondernemende jongeren en URB EAT zondagen staan op het programma.

FILMOPHETSTRAND
Elke donderdag worden jong en minder jong twee maanden lang op hun wenken bediend. Dit jaar zal Filmophetstrand plaatsvinden aan de gloednieuwe Surfclub Icarus.

CIRCUSTOER UITWIJKEN
van zaterdag 15 juli tot en met woensdag 19 juli
De voorstelling Mira’T van het Spaanse gezelschap Circ Panic trekt naar de Brugse wijken. De circustoer van Uitwijken is de voorbode van grote broer Cirque Plus, waar Mira’T ook zal optreden.

CIRQUE PLUS
21, 22 en 23 juli
Dit gratis drie dagen durende circusfestival met nationale en internationale circusartiesten is een must in het Brugse zomeraanbod. Aan de inhoud wordt niet gesleuteld: humor, acrobatie, een vleugje emotie, een gezellig zomerterras en heel veel sfeer zijn opnieuw de ingrediënten voor de 11de editie van Cirque Plus. Cirque Plus heeft dit jaar nog iets extra in petto! De poorten van het festivalterrein blijven langer open voor de avondvoorstelling Fidelis Fortibus van Circus Ronaldo.

LICHTFEEST LISSEWEGE
18 en 19 augustus
Lissewege, het ‘witte polderdorp’ hult zich in een deken van licht en gezelligheid. Iedereen kan er gratis genieten van muziek, videokunst, straattheater en vuur- en lichtinstallaties.

PRAALSTOET VAN DE GOUDEN BOOM
19 en 20 augustus
De Praalstoet van de Gouden Boom trekt sinds 1958 vijfjaarlijks door de straten van Brugge. De stoet is een betoverend spektakel met reuzen, praalwagens, dieren en 1700 kleurrijk uitgedoste figuranten in de hoofdrol. 

UITZOMEREN IN HET SEBRECHTSPARK
25, 26 en 27 augustus - Sebrechtspark.
Sfeervol eindezomersfeestje! Op het programma staan zowel op vrijdag- als zaterdagavond filmpareltjes, geselecteerd door Cinema Lumière. Op zondag zeggen we de zomervakantie adieu met straattheater en muziek. Op zondagmiddag is iedereen welkom om zijn/haar picknickdekentje en knapzak mee te brengen.

Ook de Brugse nazomer is de moeite, met verschillende grote evenementen op het programma:

UITWIJKEN
Elk weekend in september trekt de Uitwijkenkaravaan er op uit in de Brugse wijken. Van vrijdag tot zondag kun je op de Uitwijkenpiste heerlijk nazomeren en genieten van theater, ontbijtcinema, concertjes, optredens van Belgische en internationale circusartiesten, workshops, … of gewoon gezellig bijpraten met vrienden of familie. De septembertoer loopt van 1 tot en met 24 september.

AUTOLOZE ZONDAG
zondag 17 september
Het centrum van Brugge wordt terug verkeersluw. Er is daarenboven ook een volledig verkeersvrije as voorzien waar de doortocht van alle voertuigen, gemotoriseerd transport en van rijdieren, verboden is: Zuidzandstraat, Steenstraat, Markt, Breidelstraat, Burg, Burgstraat, Langestraat, Hoogstraat, Mallebergplaats, Philipstockstraat, Geldmuntstraat en de Noordzandstraat.

Verspreid over de hele binnenstad worden door verschillende stadsdiensten, particuliere organisatoren en bewoners tussen 10u en 18u gratis activiteiten en animatiemomenten georganiseerd voor jong en oud. Onder andere de Mobimarkt, Kroenkelen en de Cultuurmarkt vinden opnieuw plaats, naast het vertrouwde St.-Kruiskermis en de braderie Langestraat-Hoogstraat.

KOOKEET
23, 24 en 25 september
Drie dagen lang serveren 31 Brugse topchefs en één gastchef, dit jaar Piet Huysentruyt, gastronomische gerechten aan zeer toegankelijke prijzen. Op Kookeet stel je zelf je menu samen uit een waaier aan gastronomische gerechten, tegen democratische prijzen en dit op eigen tempo.

 

Deel deze pagina