Zomerzwemmen aan de Coupure vanaf zaterdag 25 juni

13
jun
2022

Wie zin heeft in zwemplezier kan deze zomer opnieuw terecht aan het ponton aan de Coupure. Je kunt er het water induiken, maar ook even verpozen aan de waterkant kan. Het zomerzwemmen start op zaterdag 25 juni en duurt tot en met zondag 31 augustus. Het zwemponton is dan elke dag toegankelijk van 13 u. tot 20 u.

Stad Brugge voorziet sanitair, douches, nachttoezicht en voldoende gediplomeerde redders.

De zwemzone zelf is 35 meter lang en maximaal 14,5 meter breed en de diepte is vastgesteld op 2,5 meter. Een ploeterbadje van 2 op 4 meter met maximale diepte van 10 cm zorgt voor verfrissing voor de allerkleinsten.

Enkel zwemmen indien waterkwaliteit goed is

Er kan enkel gezwommen worden indien de waterkwaliteit goed is. Hiervoor wordt de waterkwaliteit wekelijks gemeten en tot op heden bleek die steeds zeer goed te zijn. Indien die niet goed blijkt, kan er dus niet gezwommen worden. Om de groei van blauwalg te voorkomen, installeerde de Stad ultrasone toestellen. De Vlaamse Milieumaatschappij en het stadslabo houden dit nauwlettend in de gaten.

De meest recente info vind je steeds op de website https://www.brugge.be/zomerzwemmen of op de facebookpagina van de Sportdienst. Er is een permanent bemand telefoonnummer 050 32 45 00. Naast de zwemzone vinden zwemmers en buurtbewoners ook nog eens alle info geafficheerd.