Zon, zee zorgeloos: een toegankelijk strand

Zon, zee Zorgeloos in Zeebrugge

Met het project Zon, Zee … Zorgeloos wordt de toegankelijkheid van het Zeebrugse strand tijdens de zomer, van 1 juli tot en met 31 augustus ruim vergroot. “Het initiatief Zon, Zee … Zorgeloos richt zich tot strandbezoekers met mobiliteitsbeperkingen”, zegt schepen van Welzijn Martine Matthys. “Ouders met een buggy, personen in een rolstoel, maar evengoed een kind met een gebroken been of een verstuikte voet … Dankzij dit project kunnen ook zij genieten van een dagje aan zee en net als de valide bezoeker, vlak bij de zee te gaan – of zelfs pootje te baden. Zo biedt Zeebrugge iedereen comfortabele toegang tot het strand.”

Coronacrisis:

De coronacrisis gooide bij velen roet in het eten en ook voor Zeebrugge had dit een serieuze impact. Festivals, film op het strand, avondmarkten werden geannuleerd wegens veiligheidsredenen. Zeker na de lange lockdown light mogen wij onze minder mobiele badgasten niet in de kou laten staan. Daarom hebben we als stadsbestuur besloten om het project ‘Zon, Zee … Zorgeloos’ aan te houden en de assistentie en service te garanderen.  Onze gemotiveerde jobstudenten zien het volledig zitten om zich terug te engageren voor dit mooi project. Dit jaar moet dit wel op afspraak en met een mondmasker. Zeebrugge, Bredene en Oostende zijn de enige badsteden die de service van ‘Zon, Zee … Zorgeloos’ aanbieden".

Assistentie tram/trein:

Pleeg één telefoontje op 0472 90 08 45 en zij halen u op aan het station of aan de kusttram met de rolstoel indien nodig. De Kusttram en het station met halte ‘Zeebrugge strand’ zijn trouwens slechts 300 meter verwijderd van het Badengebouw. Er zijn drie strandrolstoelen, één tiralo en één strandrollator ter beschikking. Men kan gebruikmaken van de strandrolstoelen en rollator met of zonder hulp van de assistenten. In het Badengebouw werd alles aangepast op maat van de minder mobiele badgasten: een toegankelijke douche en een toegankelijk toilet. Alles wordt goed onderhouden en ontsmet door onze assistenten, uw en onze veiligheid staat op de eerste plaats.

Praktisch:

 • Waar: Aan het Badengebouw op de zeedijk in Zeebrugge
 • Voor wie: Voor iedereen met een handicap of (tijdelijke) mobiliteitsbeperking.
 • Wanneer: Elke dag in juli en augustus 2020 van 10u30 tot 18u30.
 • Faciliteiten: Een toegankelijke omkleedruimte met toegankelijke douche, toegankelijk toilet, hooglaagbed en tillift. Alles volgens de Coronaregels onderhouden!

Parkeerplaatsen handicap:

 • in de buurt van het Badengebouw: 11 plaatsen
 • Oud militair domein Knapen (parking 2): 24 plaatsen.
 • Parking treinstation: 7 plaatsen
 • Kiss & ride zone - Baron De Maerelaan: 3 plaatsen
 • Parking E (Elia/Kustlaan): 7 plaatsen


Info:

 • Mogelijkheid tot afhalen aan het treinstation (Zeebrugge Strand) of tramhalte (halte Zeebrugge Strand)
 • Een toegankelijke strandtoegang met aangelegd pad
 • Gebruik van 3 strandrolstoelen, 1 strandrollator en 1 tiralo
 • Assistentie dit jaar alleen op reservatie: op het nummer 0472 90 08 45
  Heb je assistentie nodig en kan je die in deze Coronatijd organiseren binnen je eigen bubbel? Dan raden we dit aan als meest veilige keuze. Is dat niet mogelijk, dan kan je vooraf je assistentie reserveren. Eigen mondmasker meebrengen!!

 

 

Contactinformatie