Zonnepanelen en zonne-energie

Het stadsbestuur wil haar bewoners toegang geven tot groene energie. Zonne-energie hoort daar bij. Tegelijk wil zij het uitzonderlijk erfgoedkarakter van de stad bewaken.
U kan daarom bij ons terecht voor:

  • Informatie over de beschikbare technieken, en het nut ervan op uw eigendom. Je leest er meer over op ons energieplatform
  • Duidelijkheid over het al dan niet noodzakelijk zijn van omgevingsvergunning om een PV-installatie te plaatsen (en hoe dat dan in z’n werk gaat).
  • Duidelijkheid over de toelaatbaarheid van PV-installaties op daken en/of gevels, of om deze op andere delen van uw eigendom te plaatsen (bijvoorbeeld in de tuin). Soms in een omgevingsvergunning nodig.

Mocht het niet mogelijk om een PV-installatie op uw eigendom te plaatsen, bestaat er de mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen op andere eigendommen. Door aandelen te kopen van de coöperatie die de installatie uitbaat krijg je – als de winst het toelaat – een divident (deel van de winst). Op deze webpagina vind je een lijst van erkende energiecoöperaties.