Zuidzandstraat: open voor het verkeer ten vroegste op 14 april

23
mrt
2017

Het herstel van de Zuidzandstraat zal helaas iets langer duren dan aanvankelijk vooropgesteld. Ten vroegste vanaf 14 april a.s. zal de Zuidzandstraat opnieuw volledig opengesteld worden voor alle verkeer vanaf de tijdelijke omleidingsweg op ’t Zand richting Markt.

Fietsers zijn echter wel al toegelaten in de vernieuwde Zuidzandstraat, vanaf het Hoogste van Brugge richting Markt, omdat de rijweg voor fietsers al voldoende uitgehard is.

Fietsers, komende van de tijdelijke omleidingsweg over ’t Zand gaan met de fiets aan de hand vanaf

’t Zand tot aan het Hoogste van Brugge. Vanaf dit punt kunnen ze comfortabel fietsen richting Markt.

’t Zand: aanleg terraszone

De problemen met de eerder geleverde granietstenen zijn opgelost. Er werden duidelijke afspraken gemaakt met de leverancier en de aannemer en op dinsdag 21 maart  jl. werden de bestratingswerken, met een nieuwe levering stenen, hervat.

De terraszone tussen de Noordzandstraat en de Zuidzandstraat zal vermoedelijk klaar zijn tegen 1 april. In overleg met alle betrokken partijen werden ook afspraken gemaakt over de plaatsing van de terrassen vanaf vrijdag 24 maart voor het gedeelte Zuidzandstraat - Westmeers.

De aannemer, de stad en het studiebureau doen er alles aan om de vooropgestelde eindtermijn voor de heraanleg, namelijk afgewerkt tegen het bouwverlof 2018, aan te houden. De heraanleg is een zeer omvangrijk werk en zoals de voorbije weken aantoonden, kan er zich steeds een probleem voordoen. Telkens wordt zo snel mogelijk naar een oplossing gezocht.

Meer informatie over de werkzaamheden?

Openbaar Domein - Wegen, Hoogstraat 37, 8000 Brugge (050 44 85 85) – open van maandag tot vrijdag van 8.30 u. tot 12.00 u. en op dinsdag van 14.00 u. tot 16.00 u.

Een overzicht van wegwerkzaamheden in Brugge vindt u op www.brugge.be rubriek Leven & Mobiliteit > Wegwerkzaamheden en op www.bruggebereikbaar.be

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen?

Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge

(t 050 44 88 65, f 050 44 88 69, verkeersbelemmeringen@politiebrugge.be).

Deel deze pagina