Zwemmen in de Reien momenteel verboden

9
mei
2018

Hoewel we begrijpen dat het warme weer en de kunstwerken van de Triënnale uitnodigen om een plonsje te wagen in het water, moeten we eraan herinneren dat het zwemmen in de Reien momenteel verboden is.

Er zijn hier namelijk heel wat risico's aan verbonden. De Stad Brugge en de Politie stellen vast dat sommige mensen zich toch in het koude water begeven en vragen uitdrukkelijk om dit niet te doen. Het warme weer, in combinatie met het koude water, kan immers gevaarlijke situaties veroorzaken.

De Stad is niet aansprakelijk bij ongevallen. De politie is bevoegd om op te treden en zal een oogje in het zeil houden.

In juli en augustus afgebakende zwemzone

We benadrukken dat recreatieve zwemmers van harte welkom zijn om te zwemmen in de Reien op zaterdagen en zondagen in juli en augustus. Dan is er een duidelijk afgebakende zwemzone mét toezicht van redders. Zo kan iedereen veilig zwemmen. Daarnaast zullen er dan ook faciliteiten voorzien zijn, die er voorlopig nog niet zijn.

We raden jongeren en hun ouders aan om bij dit warme weer het gezond verstand te gebruiken en nog even te wachten voor een deugddoende duik in de Reien.