Zwemmen aan de Coupure

mensen zwemmen in de reitjes

In Brugge kun je de hele zomer een frisse duik nemen in de openluchtzwemzone in de Predikherenrei aan de Coupure. Je kunt er elke dag zwemmen van 1 juli tot en met 3 september 2023. De zwemzone is open van 13.00 tot 20.00 uur. Bruggelingen en bezoekers zijn welkom. Zwemmen is gratis. Reserveren hoeft niet.

De volledige zone is 110 meter lang. De breedte van de zwemzone is gemiddeld 17 meter en de diepte is overal dezelfde: 2,5 meter. Voor de allerkleinsten is er in het zwemplatform een ploeterbad van ongeveer 2 op 2 meter en 10 centimeter diep. De hele zone wordt bewaakt door redders. 

Zwemzone in twee delen

De zwemzone bestaat uit twee gescheiden delen.

De recreatieve zwemzone van 40 meter lang is er voor wie verfrissing zoekt en wil genieten van wat waterpret. Je kunt er volop dobberen met kleurrijke zwembanden of luchtmatrassen.  

De sportieve zwemzone meet 70 meter. Daar kun je baantjes trekken, suppen, waterpolo spelen of leren reddend zwemmen.

Het zwemponton en de zwemzones zijn vrij toegankelijk. Reserveren hoeft niet. De ingang bevindt zich aan de Predikherenrei. Je vindt er douches, toiletten en een EHBO-lokaal. Elke dag houden redders een oogje in het zeil. Je kan via het trapje of de schuine helling in het water.

Suppen en initiaties in de sportieve zone 

Suppen

In het sportieve deel start en eindigt de namiddag met afstandszwemmen, tussendoor kunnen liefhebbers suppen.

  • van 13.00 tot 14.00 uur: zwemmen
  • van 14.00 tot 19.00 uur: suppen
  • van 19.00 tot 20.00 uur: zwemmen

De uurindeling kan wijzigen naargelang de vraag. Zijn er geen zwemmers, maar wel suppers, dan wordt het aanbod aangepast.

De Sportdienst stelt vijf supboards en zwemvesten ter beschikking. Supboards kunnen niet gereserveerd worden, maar indien het druk is wordt er gewerkt met een wisselbeurt, zodat iedereen aan bod komt. Je kunt ook je eigen supboard meebrengen.

Initiaties reddend zwemmen

Op dinsdag in juli en augustus kun je onder meer initiaties reddend zwemmen van RedFed volgen in de late namiddag (van 16.00 tot 18.00 uur).

Initiaties waterpolo

De initiaties waterpolo van waterpoloclub Aqua Sport Brugge vinden plaats in augustus op donderdag in de late namiddag (van 16.00 tot 18.00 uur).

Suppen en deelnemen aan de initiaties is gratis.

Richtlijnen

  • Een zwemvest is verplicht tijdens het suppen.  
  • Een badmuts is verplicht voor het afstandszwemmen.
  • Duiken is verboden.
  • Het water is 2,5 meter diep in de zwemzones. Je moet dus kunnen zwemmen.

Om te kunnen zwemmen, moet de waterkwaliteit goed zijn. De resultaten van de wekelijkse meting hangen ter plaatse uit.  Als de waterkwaliteit te slecht is, dan is zwemmen verboden. Dit wordt ter plaatse aangegeven en gecommuniceerd via de social media van de Sportdienst.

Nog vragen? Neem contact op via zomerzwemmen@brugge.be

#sportersbelevenmeer