Zwemmen in Damse Vaart

man in wetsuit met rode badmuts op oever damse vaart

Leden van erkende Brugse zwemclubs kunnen tussen 18 mei en 15 oktober op vaste tijdstippen openwatertrainingen afwerken in een afgebakende zwemzone in de Damse Vaart. Het aanbod richt zich op sportieve zwemmers en is aan een strikte voorwaarden gebonden.

Voorwaarden
 • Je bent aangesloten bij een erkende Brugse zwemclub. De club dient op haar beurt melding te doen bij de Stad Brugge (dienst Leefmilieu - http://www.omgevingsloketvlaanderen.be/), conform de Vlarem-wetgeving. Daarin verklaart de club aan de gestelde eisen als exploitant te voldoen, zoals het aanstellen van een gebrevetteerd redder, regelmatige controle van de waterkwaliteit, etc. Drie clubs deden melding bij de Stad, nl de LangereizwemmersBrugse IJsberen en de Zwarte Zwanen Onderwaterhockey.

 • Indien je aan bovenstaande voorwaarde voldoet kan er vanaf 18 mei tot 15 oktober drie keer per week worden gezwommen: op maandag, dinsdag en donderdag, telkens van 18.30 tot 21.00 uur (vanaf september tot 20.00 uur).
  De zwemzone bestaat uit een strook van 900 meter, tussen het ponton Lamme Goedzak en de Gemeneweidestraat, waar de enige in- en uitstapplaats is. Zwemmers dragen een herkenbare badmuts, die door de zwemclub wordt verstrekt.
Belangrijk: 

Zwemmen in deze zone op bovenvermelde tijdstippen is enkel toegelaten voor leden van de clubs die een melding deden bij de Stad. In alle andere (zones van) waterlopen en op andere tijdstippen blijft zwemmen strikt verboden!

 

#sportersbelevenmeer

Contactinformatie

 • Huis van de Bruggeling

  N.a.v. coronamaatregelen uitsluitend op afspraak. Maak snel en eenvoudig een afspraak via afspraken.brugge.be of op het nummer 050 44 8000. Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein) 8000 Brugge info@brugge.be | vaccinatie@brugge.be

  • Vandaag van 08:30 tot 12:30 (Telefonisch te bereiken tot 17.00 u.)
  • Morgen van 08:30 tot 12:30 (Op zaterdag telefonisch niet bereikbaar)
  Alle openingsuren