Een hand vol ongepelde garnalen

Flavourite Bruges

Een culinair ecosysteem.
Brugge is de bakermat van de Belgische gastronomie. Flavourite Bruges is een coöperatief ecosysteem dat voortbouwt op die eeuwenoude traditie.

Onderwijs, ondernemers, foodies en restaurateurs bundelen de krachten voor een lokale én duurzame gastronomie. Samen kruiden ze deze stad, met talent, eigenzinnigheid en heel veel goesting. Samen maken we van Brugge meer dan ooit dé stad voor culinaire verrukking.

Wist je dat ...

  • Brugge het eerste culinaire festival in België lanceerde?
  • We met Zeebrugge de grootste visveiling van het land hebben?
  • Zo'n 8.000 foodies dagelijks recensies online posten over Brugse restaurants?
  • Bijna elke Belgische chef, bakker of slager in Brugge heeft gestudeerd? Velen zijn hier blijven plakken, waardoor je bijna op elke hoek een lekker adresje vindt.
  • Alle Brugse chefs dankzij de ligging pal aan de Noordzee en de vruchtbare grond rondom Brugge voornamelijk werken met lokale, verse topproducten?

Brugse restaurants scoren opnieuw sterk in nieuwe gids Gault&Millau

Editie 2024 van de vermaarde culinaire gids Gault&Millau is uit. Eens te meer doet Brugge - gastronomische topbestemming bij uitstek - het daarin uitstekend. Drie restaurants verbeteren hun score en drie etablissementen duiken voor het eerst in de gids op. Nog goed nieuws: de beste cocktailbar van België bevindt zich in onze stad!

Bekijk het overzicht van alle Brugse zaken met vermelding in de Gault&Millau.

Ruim 10.000 bezoekers op slotmoment Visser tot Vork in Zeebrugge

Met de campagne ‘Visser tot Vork! Proef vis van bij ons’ zette Flavourite Bruges tussen 28 augustus en 1 oktober ‘Vis van bij Ons’ in de kijker. De campagne ondersteunde zo de lokale vissers en de visserijsector.  Een deel van de opbrengst gaat nu naar een goed doel.

Een zinnenprikkelend slotevent in Port Bleu (Zeebrugge) op 1 oktober sloot de campagne met luister af. Op de locatie van de vroegere vismijn bereidden veertien getalenteerde chefs heerlijke gerechtjes met Noordzeevis. En het werd een overrompelend succes!

Ruim 10.000 lekkerbekken bezochten het afsluitmoment in Zeebrugge. De foodies genoten er van de kunstwerkjes die de deelnemende chefs op het bord toverden. De kleinsten leefden zich uit bij de kinderanimatie en ook de muziale intermezzo's van DylanZeeZeune vielen in de smaak.

Koppel zit te eten in een Brugse zaak