Age’In

Bruno Gouwy

 

Leeftijd onafhankelijk 

age'in logo EUcel

 

Projectleider
Boulonge sur mer Développement Cöte d’Opale (BDCO)

Projectpartner
Stad Brugge, Habitat du Littoral (FR) Centre   socioculturel Audrey Bartier (FR), WAC Zeeuws-Vlaanderen (NL), Vives   Hogeschool (BE), Clubster Santé (FR), Ville de Boulogne-sur-mer (FR), Centre   Social Eclaté de Saint Martin Boulogne (FR), Age UK Cornwall and The Isles of Scilly (UK), OCMW Brugge – MINTUS (BE), University of Plymouth (UK)

Budget
Totaal projectbudget: 4.320.051 euro.
Aandeel stad Brugge: 288.682,20 euro waarvan 173.209,32 euro (60%) gesubsidieerd door Europa.

Periode
21/11/2018-30/04/2022

 

Doel

Het lokaal bestuur van groep Brugge (Stad en OCMW) wil werk maken van een participatief buurtbeleid binnen de thema’s welzijn en samenleven, zorg en gezondheid. Om deze nieuwe rol en nieuwe manier van werken grondig te onderzoeken en te ontwikkelen, werd een subsidie-opportuniteit gezocht en gevonden. Het lokaal bestuur ontwikkelde samen met Europese partners het Europese 'AGE'IN' project. Dit project legt de focus op buurtgericht werken rond sociaal geïsoleerde ouderen en laat toe om in twee pilootbuurten een 'buurtverbinder' aan te stellen. Naar locatie kiest het lokaal bestuur voor twee kwetsbare buurten, Sint-Pieters en de binnenstad (buurt Sint-Anna/Langestraat kwartier).

Dit project draagt bij tot de doelstellingen die geformuleerd worden binnen ‘Vierkant tegen eenzaamheid’, maar richt zich op de verouderende bevolking. Het project Age’In wil onderzoeken en aantonen hoe ouderen langer thuis kunnen wonen. De Stad wil eenzaamheid gaan detecteren, een aangepast dienstenaanbod opzetten op buurtniveau en inzetten op ergonomie aan huis, in samenwerking met Mintus die ook partner is in dit verhaal. 

Met dit project wenst de Stad de levenskwaliteit te verhogen, de omgeving aanpakken en inzetten op veilige openbare ruimtes. De Stad wil preventief werken aan verlies van autonomie bij ouderen.

Ook Mintus kan een buurtverbinder aanwerven en kan renovatie van de seniorenwoningen financieren voor een projectbudget van 581.354,50 euro waarvan ook 60% Europees gesubsidieerd.

Meer info over Age'In klik hier en hier.

Meer info over Interreg 2 zeeën klik hier.

Volg ook het project op facebook.

 

 

 

Deel deze pagina

Contactinformatie

Contactpersonen