Europese projecten

Stad Brugge zet in op het opzetten van Europese samenwerkingsverbanden met als belangrijkste doelstelling het binnenhalen van Europese subsidies voor de uitvoer van lokale projecten die dankzij de financiering bijdragen tot de uitbouw van EU-beleid, zorgen voor kennis- en expertiseopbouw en het zorgen dat voorzien beleid innovatiever wordt uitgevoerd.

Europese subsidies zijn een verlengstuk van het Europees beleid: ze geven uitvoering aan Europese beleidsprioriteiten. Door grensoverschrijdend samen te werken kunnen deze Europese doelstellingen versneld bereikt worden. 

4You: Vrijwilligerswerk als hefboom voor sociale participatie

4You bevordert de sociale en professionele zelfredzaamheid van nieuwkomers met een migratieachtergrond die een inburgeringstraject volgen.

Age’In (AGE INdependently)

Het Europees project AGE'IN ontwikkelt acties zodat ouderen hun levenskwaliteit kunnen verbeteren en langer thuis kunnen blijven wonen.

Arma: the Art of Reading in the Middle Ages

Kom meer te weten over het Europese project ‘The art of reading in the Middle Ages’ die het belang van middeleeuwse leescultuur in de kijker zet.

Circulaire Hub Brugge

Kom meer te weten over de Europese subsidie die Stad Brugge ontvangt voor Circular Hub Brugge.

FLAVOUR

Kom meer te weten over het Europese project ‘FLAVOUR'

Food Wave

Kom meer te weten over het Europese project 'Food Wave'

KICK: Kernversterking In CentrumKernen

De vier centrumsteden in West-Vlaanderen – Brugge, Kortrijk, Roeselare en Oostende - en Ieper slaan de handen in elkaar om samen met de lokale economie in de handelskernen te laten floreren.

NSCITI2S (Nature Smart Cities across the 2 seas)

Kom meer te weten over het Europees project 'Nature Smart Cities across the 2 seas'.

SCIFI (Smart Cities Innovation Framework Implementation)

Kom meer te weten over het Europese project 'SCIFI'

See2DO!

Stad Brugge ontvangt een Europese subsidie voor ‘See2do!’. Dit project maakt energieverlies zichtbaar via thermografische opnames, straat- en woningscans en luchtfoto’s.

SLIC (Smart Light Concepts)

Kom meer te weten over het Europese project 'SLIC'