Begraafplaats wordt begraafpark

De centrale begraafplaats heeft een rijke geschiedenis en zeer waardevolle grafmonumenten zoals het graf van Guido Gezelle en Hendrik Pickery. Bezoek gerust de tentoonstelling nabij de hoofdingang om interessante informatie te vergaren over het domein.
Er worden al jaren geen pesticiden meer gebruikt en in plaats van de blote, dode  grond, is het kerkhof een natuurlijke oase geworden met een diverse plantengroei. De accenten die worden gelegd getuigen van een grote plantenkennis.
De begraafplaats straalt melancholische pracht en praal uit. Bij het betreden van het domein word je onmiddellijk omringd door buitengewone graven en idyllische natuur.

De centrale begraafplaats is te voet makkelijk te bereiken via de Katelijnepoort, een uitgang die aan de zuidoostelijke kant van de stad ligt bij het verlaten van het centrum. Volg, bij het oversteken vanuit de Katelijnepoort, de Baron Ruzettelaan en blijf het linkervoetpad volgen tot aan de Kleine Kerhofstraat.

 

De begraafplaats vandaag

De Brugse centrale begraafplaats is meer dan alleen geschiedenis. Het is nog steeds een vreedzame thuis voor vele overledenen in en rond de stad. Recente graven en monumenten zijn terug te vinden aan de andere kant van het terrein. Dit deel heeft een aparte ingang die bereikbaar is via de Kerkhofblommenstraat.

Contactinformatie