eccar

ECCAR – European Coalition of Cities Against Racism

Een sterk, Europees netwerk tegen racisme en discriminatie

ECCAR is een Europees stedennetwerk dat in 2004 onder de vlag van Unesco werd opgericht. Meer dan 150 Europese steden wisselen op vandaag kennis en expertise uit om samen de strijd aan te gaan tegen racisme en discriminatie. 

Ook Stad Brugge wil ECCAR-stad worden

Als warme, verdraagzame en solidaire stad wil Brugge strijden tegen racisme en discriminatie. Deze ambitie weerspiegelt zich in het bestuursakkoord 2019-2024

Steden die lid wensen te worden, ontwikkelen een ‘ECCAR-plan’. Dit is een plan dat wordt gemaakt op maat van de stad. Het bestaat uit 10 verbintenissen waar je als stad op wil inzetten. Op basis van de lokale noden, de partners rond de tafel en het stedelijk beleid dat wordt gevoerd, krijgt dit plan haar eigen, unieke vorm. Binnen elke verbintenis stelt ECCAR een aantal acties voor en is er ruimte voor eigen accenten.

Het ECCAR-plan is dé kapstok van waaruit we met heel wat partners willen nadenken en acties ontwikkelen. Samen gaan we op deze manier aan de slag met de thema’s racisme en discriminatie. 

Een veerkrachtig plan

Stad Brugge wil voor de komende jaren een plan ontwikkelen dat veerkrachtig is. Een plan dat aanzet om actief mee te denken en dat inzet op de actuele noden die zich voordoen. We streven naar een betrokkenheid van zowel stadsdiensten als het brede middenveld, geïnteresseerde burgers… Kortom, iedereen die een constructieve bijdrage wil leveren, is welkom! 

Drie, twee, één… start!

De komende maanden wort hard gewerkt aan een ECCAR-plan, op maat van onze Stad. Op vrijdag 18/09/2020 wordt dit plan voorgesteld in de Conferentiezaal van het Stadhuis. Na deze voorstelling is er de mogelijkheid om jouw input mee te geven. Zo maken we samen werk van een stad voor iedereen! Eind 2020 wil Brugge deel uitmaken van het Europees netwerk. 

Meer weten of op de hoogte blijven van de ECCAR-plannen van Stad Brugge?

Contacteer Diversiteit Brugge via de gegevens op de rechterkant van deze pagina.

 

SDG 10 SDG 16 SDG 17

Contactinformatie