Eerlijk en duurzaam shoppen

Bewust winkelen bij milieuvriendelijke en lokale handelaars is in opmars. De vraag naar een duurzaam aanbod klinkt steeds luider. Ook Brugge trekt steeds vaker de kaart van eerlijke mode. Fans van kunnen in Brugge bijvoorbeeld  bij deze shopadresjes terecht:

Fresh: in de eigenzinnige selectie van streetwear en tijdloze Scandinavische mode die je bij Fresh vindt, zitten heel wat producten met het Fair Wair-label. Voor stuks uit katoen is een biologische oorsprong de standaard. Het grootste deel van de mannencollectie wordt bovendien binnen de EU geproduceerd, wat de ecologische voetafdruk van deze lifestyle boetiek een stuk beperkt. (Sint-Jakobsstraat 30)

Ginger: uniek winkelconcept voor vrouwen, verwant met de filosofie en stijl van het kinderkledingmerk Fred & Ginger. Ginger verkoopt niet alleen de eigen kledinglijn, maar ook andere merken die op een eerlijke en milieuvriendelijke manier geproduceerd wordt. Sinds 2017 lid van de Fair Wair Foundation. (Noordzandstraat 5)

Juttu: bij Juttu vinden hippe, kritische en bewuste shoppers fashion, beauty, food en design met een verhaal. Elke maand wordt een lokaal initiatief in de spotlights van hun pop-up space gezet. (Noordzandstraat 54)

Mais Oui: unieke damesmode en lifestyle accessoires voor wie bewust kiest voor schoonheid een duurzaamheid. De zussen Charlotte en Emmanuelle zijn ervan overtuigd dat het verhaal achter een merk minstens even belangrijk is als de prijs die je ervoor betaalt. Brugge duikt heel vaak op als decor in hun modeshoots. (Academiestraat 12)

Think Twice: Belgisch retailconcept dat duurzame mode promoot en gebruikte kleding nieuw leven inblaast. Je vindt er vintage schatten naast eenvoudige, modieuze basics. (Sint-Jakobsstraat 21)

Contactinformatie