Stad Brugge

Brugge is een fantastische stad om te gaan shoppen. Met zijn vele autovrije straten en het compacte stadscentrum, liggen de mooiste winkelstraten dicht bij elkaar. Bovendien bevinden veel winkels zich in prachtige historische panden, waardoor het winkelen nog aangenamer is.

Tijdens je zoektocht ontdek je heel wat unieke must-visit adresjes, exclusieve boetieks en verborgen parels. Ook fans van eerlijke mode en duurzaam shoppen vinden in Brugge hun gading.

 

 

Volg @shoppingbrugge Facebook logo   Volg @shoppingbrugge op Instagram

Laat je verrassen door de Brugse winkelstraten

In Brugge vind je heel wat kwalitatieve, familiaal gerunde winkels met een rijke traditie. Echte huizen van vertrouwen.

Toch heeft Brugge - shoppingstad bij uitstek - nog heel wat meer te bieden. Zo is onze stad meer en meer een broedplaats voor creatief en hip ondernemerschap.

Tijdens je zoektocht ontdek je heel wat unieke must-visit adresjesexclusieve boetiekjes en verborgen parels. Ook fans van eerlijke mode en duurzaam shoppen vinden in Brugge hun gading.

Ontdek de winkelstraten

Geef een dagje Brugge cadeau

Met de Cadeaubon Brugge kan jij iemand verrassen met een dagje hartenlust shoppen, eten of drinken bij de deelnemende handelaars.

Kies zelf het bedrag en bestel je bon bij een verkooppunt of meteen online. En shop till you drop of ... tot de bon op is!

Bestel jouw cadeaubon Brugge

Shoppen op zondag

Laat je verrassen en verleiden door het uitgebreide shoppingaanbod in Brugge, ook op zondag! 

  • Koopzondag: elke eerste zondag* van de maand van 13.00 tot 18.00 uur. Geniet van een extra dagje winkelplezier tijdens de koopzondagen. Elke eerste zondag van de maand openen heel wat winkels in de Brugse binnenstad hun deuren.

    * Als de eerste zondag een feestdag is, dan gaat de koopzondag door op de tweede zondag van de maand.

  • Winkels open op zondag
    Brugge is erkend als toeristisch centrum. Dit betekent dat winkels ook op zondag hun deuren mogen openen. Kijk vooraf op de website van jouw favoriete shop naar de openingsuren.

Eerlijke en ambachtelijke adresjes

Eerlijk en duurzaam shoppen

Bewust winkelen bij milieuvriendelijke en lokale handelaars is in opmars. Ook Brugge trekt steeds meer de kaart van eerlijke mode. Fans kunnen in Brugge terecht bij heel wat leuke adresjes.

Ontdek de duurzame shoppingkaart

De duurzame shoppingkaart neemt je mee langs duurzame mode- tweedehands-, voedings- en lifestylewinkels in en rond Brugge. Een uitstapje met deze kaart is de perfecte activiteit met vrienden of familie. Zo krijg je inspiratie over duurzame mode, binnen jouw stijl en budget. 

Ontdek de adresjes en shoppingkaart

Handmade in Brugge: een stad van makers

Van restauratie tot design, van kantklossen tot 3D-printen, van skateboards tot sierlijk vormgegeven letters en culinaire pareltjes: Brugge is een stad van makers.

Handmade in Brugge zet mensen in de kijker die met passie en gedrevenheid de wereld om ons heen vormgeven. Ze versterkt en ondersteunt ambachtelijk vakmanschap en creatief ondernemerschap, geïnspireerd door verleden én toekomst.

Bezoek de ateliers en shops met het label "Handmade in Brugge" en koop er dat unieke, handgemaakte geschenk.

Maak kennis met Handmade in Brugge

Kom vlot naar het centrum van Brugge en geniet van een dagje shoppen.

 

Vermijd het autoluw gebied

Sinds 1 juli is een deel van de Brugse binnenstad een autoluw gebied.
Plan voor je komt je route, zo vermijd je een boete.