Flavourite Bruges

Een culinair ecosysteem

Brugge is de bakermat van de Belgische gastronomie. Flavourite Bruges is een coöperatief ecosysteem dat voortbouwt op die eeuwenoude traditie.

Onderwijs, ondernemers, foodies en restaurateurs bundelen de krachten voor een lokale én duurzame gastronomie. Samen kruiden ze deze stad, met talent, eigenzinnigheid en heel veel goesting.

Samen maken we van Brugge meer dan ooit dé stad voor culinaire verrukking.


Volg Flavourite Bruges

Volg Flavourite Bruges Volg Flavourite Bruges op Instagram Volg Flavourite Bruges

Wist je dat ...

  • Brugge het eerste culinaire festival in België lanceerde?

  • we in Zeebrugge een dagelijkse toevoer hebben van verse vis?

  • zo'n 8.000 foodies dagelijks recensies online posten over Brugse restaurants?

  • bijna elke Belgische chef, bakker of slager in Brugge heeft gestudeerd? Velen zijn hier blijven plakken, waardoor je bijna op elke hoek een lekker adresje vindt ... 

Gastronomie in Brugge

Met als centraal thema ‘Gastronomy Tourism: Promoting Rural and Regional Development’ spitst het 6e UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism zich toe op het groot potentieel van gastronomietoerisme op vlak van jobcreatie, regionale cohesie en duurzame groei. Brugge was dé stad bij uitstek om dit gerenomeerde congres te organiseren.

Culinaire road trip

Het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism wordt elk jaar georganiseerd door de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO) samen met het Baskisch Culinair Centrum (BCC). Naar aanleiding van de Brugse editie van dit forum trok reporter van dienst Ben Roelants op een culinaire road trip doorheen al het lekkers dat Brugge te bieden heeft.

Op zijn road trip houdt Ben onder meer halt bij chef Gert de Mangeleer (Hertog Jan, L.E.S.S., Bar Bulot), Jan Buisseret (Zeebrugse Vismijn), Erik Ameloot (De Gouden Karpel), Bruno Timperman (Bistro BRUUT), Julius Persoone (The Chocolate Line) en Xavier Vanneste (De Halve Maan).

 

Inschrijven op de Flavourite-nieuwsbrief

* indicates required