Brugge.inc: incubator voor ondernemerschap en innovatie

Stad Brugge, Voka West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen sloegen de handen in elkaar en lanceerden  Brugge.inc, een ambitieus actieplan om ondernemerschap in de Brugse regio te promoten.

De voorbije jaren investeerden ondernemers, overheid en onderwijsactoren sterk in de Brugse regio. Toch trekken jonge innovatieve bedrijven nog al te vaak weg. Om deze bron van creativiteit en toegevoegde waarde niet te moeten missen, en om deze ondernemers terug naar de stad en de omliggende regio te halen, bundelden Stad Brugge en Voka West-Vlaanderen de krachten.

Webplatform en incubator

Concreet bestaat het initiatief uit het webplatform www.brugge.inc en is het een incubator (een instantie die andere nieuwe bedrijven helpt starten en groeien). Fysiek vind je Brugge.inc in de Baron Ruzettelaan 5 (eerste verdieping, gebouw 5, Site Katelijne Business Center, 8310 Brugge).

Onderwijs- en kennisinstellingen actief betrokken

Een van de hoofddoelen van de incubator is een kruisbestuiving creëren tussen de kennisinstellingen, startende bedrijven, kmo’s en grotere bedrijven in de regio. Het project wordt dan ook mee gedragen en financieel ondersteund door verschillende sterke corporate bedrijven uit de regio zoals Artes, AZ Sint-Jan, CNH Industrial, ICO Terminals, MBZ, Pattyn Packing Lines, TE Connectivity,…  Ook de onderwijs- en kennisinstellingen zullen actief worden betrokken.

Met Brugge.inc zetten ze de stad Brugge en de Brugse regio niet enkel beter op de kaart als topbestemming voor ondernemerschap en innovatie, en versterken ze haar imago als bruisende, ondernemende regio versterkt, maar zetten ze ook heel sterk in op een drastische en gerichte stijging van het aantal start- en scale-ups.

Contactinformatie