Nature Smart Cities (NSCITI2S)

Jan D'Hondt

Stedelijke landschappen wapenen tegen klimaatverandering 

                     

 

logo nature smart citieslogo nature smart cities 2

 

 

Projectleider
Southend On Sea Borough Council

Partners
Brugge, Gemeente Kapelle (NL), Imperial   College Londen (UK), Provincie Antwerpen, Gemeente Den Haag (NL), Cambridge   City Council (UK), Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen, Lille   (FR) en De Zuidrand

Budget 
Totaal projectbudget: 6.380.472, euro.
Aandeel Stad Brugge: €658.500,00 euro waarvan 395.100,00 euro (60%) Europese subsidie.

Periode
1/03/2018-28/02/2021

 

Doel


Het project wil Groene infrastructuur versterken en promoten als een oplossing die stedelijke landschappen helpt om zich aan te passen aan de klimaatverandering.
Grote steden realiseren groene infrastructuur reeds op grote schaal. De bedoeling van dit project is dat ook kleinere steden meer in groene infrastructuren gaan investeren.
 
NSCiti2S telt 11 Europese partners die samen een business case voor groene infrastructuur creëren en valideren. Lokale overheden en stedelijke leiders kunnen de business case gebruiken om eigen projecten goed te keuren en beter te begrijpen wat de directe financiële en indirecte/openlijke voordelen zijn van groene infrastructuur.

Meer informatie hier. 

De projectwebsite hier.

Volg het project ook op Linkedin.

Meer informatie over Interreg 2 zeeën hier.

Voordelen van groene infrastructuur


Steeds meer mensen willen in de stad leven waardoor groene infrastructuur zoals tuinen, parken en bossen, vaak plaats moet maken voor nieuwe huizen, wegen en andere infrastructuren die essentieel zijn voor het moderne leven.
Waarom is dit belangrijk? Groene infrastructuur biedt veel meer aan dan een gezellig park waarvan je kan genieten. Groene infrastructuur levert extra voordelen op:

Pilootproject

De Brugse regio en het centrum is zeer kwetsbaar voor het stijgende waterniveau en overstromingen. Brugge tekende het regionaal riviercontract.

 

Het riviercontract


Het riviercontract voor de vallei van de Kerkebeek bevat maatregelen die leiden naar een duurzame vermindering van de overstromingsrisico’s in Zedelgem en Sint-Michiels (Brugge). De maatregelen zijn tot stand gekomen via een participatief proces met de bevolking, verenigingen en overheidsinstanties.  Meer info hier

 

Het Kerkebeekpad

Het Kerkebeekpad verbind het centrum van Brugge met het binnenland. Op dit moment is het Kerkebeekpad een grijze infrastructuur met veel potentieel tot groene infrastructuur: de Kerkebeek openen, een park creëren,..
Dit project zal het gebruik van groene infrastructuur verbeteren en geeft de opportuniteit om deze ervaring te delen met alle projectpartners, lokale en externe partners.  

 

 

 

 

Deel deze pagina

Contactinformatie

Contactpersonen