Thema is
Diversiteit en integratie
Publicatiedatum is

16 APRIL 2024

Bruggelingen steunen drinkwaterprojecten in Ebolowa

Wie wettelijk gaat samenwonen, trouwen of een jubileum te vieren heeft, krijgt van Stad Brugge een attentie. Die attentie kun je ook doneren aan drinkwaterprojecten in Ebolowa.

Bruggelingen steunen Ebolowa

In Ebolowa, de Kameroense partnerstad van Stad Brugge, heeft een groot deel van de bevolking nog geen toegang tot drinkbaar water. De mensen zijn er aangewezen op onveilige waterbronnen, wat heel nefast is voor de gezondheid. Daarom zet Ebolowa in op duurzame waterpunten met een elektrische pomp op zonne-energie in elke wijk van de stad. De realisatie van deze waterpunten komt er onder meer door solidaire Bruggelingen.

Wie wettelijk gaat samenwonen, trouwen of een jubileum te vieren heeft, krijgt van Stad Brugge een attentie. De mogelijkheid bestaat om die attentie ook te doneren aan drinkwaterprojecten in Ebolowa. Mede dankzij deze bijdragen hebben ondertussen de duizend inwoners van Cité de la Plaine in Ebolowa nu drinkbaar water. Ook in de wijk Angalé wordt momenteel een waterpunt voor de 4.000 inwoners gebouwd.

Sjokla for water

Daarnaast is er ook nog de stadschocolade ‘Sjokla’. De Gilde van de Brugse Chocolatiers produceert deze Fairtrade chocolade en schenkt per verkochte reep ‘Sjokla’ 50 cent aan drinkwaterprojecten in Ebolowa.

In 2023 brachten de donaties van de attenties maar liefst 10.150 euro op, terwijl de verkoop van 'Sjokla' bijna 6.000 euro opleverde. Deze giften worden nu volledig besteed aan de realisatie van een nieuw drinkwaterpunt in de wijk Adoum, waar 1.500 inwoners en een lagere school onbeperkt toegang zullen hebben tot veilig drinkwater

 

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media