Thema is
Burgerzaken
Publicatiedatum is

25 APRIL 2023

Bus van de Bruggeling brengt dienstverlening nog dichterbij

In de bus, die volledig klimaatneutraal rijdt, krijg je informatie over de stedelijke diensten. Je kunt er een identiteitskaart, rijbewijs of reispas aanvragen of een melding en suggestie doen.

Bus van de Bruggeling brengt dienstverlening nog dichterbij

Voor Stad Brugge staat een klantgerichte dienstverlening op maat van elke Bruggeling centraal. Naast een verdere digitalisering en ruimere openingsuren neemt de Stad nu de 'Bus van de Bruggeling' in gebruik. Deze bus zal vanaf donderdag 1 juni 2023 de diensten van de Stad tot bij de inwoners van Brugge Noord brengen

In de bus, die volledig klimaatneutraal rijdt, krijg je informatie over de stedelijke diensten. Je kunt er een identiteitskaart, rijbewijs of reispas aanvragen of een melding en suggestie doen. In het noorden van Brugge, waar de bestaande dienstverleningslocaties wijder zijn verspreid, zal de bus een grote meerwaarde zijn.

Deze ‘Bus van de Bruggeling’ zal dus halt houden op verschillende stopplaatsen in het noorden van de stad. Voor de dienstverlening van de bus is het niet nodig om een afspraak te maken.

Rolstoeltoegankelijk

De bus wordt elektrisch aangedreven, inclusief zonnepanelen om elektriciteit op te wekken voor de werking van de bus van de Bruggeling. De dienstverleningsbus is ook uitgerust met een lift zodat het rijdende kantoor rolstoeltoegankelijk is. 

In mei is er in Brugge Noord ook een promotour van de Bus van de Bruggeling. 

Nieuwe openingsuren

Sinds 1 april hebben het Huis van de Bruggeling en de deelgemeentehuizen nieuwe openingsuren. Verschillende locaties zijn sindsdien meerdere dagen per week open tot 18.00 uur.  In het Huis van de Bruggeling ben je op woensdag zelfs tot 20.00 uur welkom. Zo kun je ook na je eigen drukke werkdag langsgaan.

Alle openingsuren vind je op www.brugge.be/huisvandebruggeling
Daar vind je ook alle verdere info over de (online) dienstverlening van Stad Brugge.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media