Thema is
Burgerzaken
Publicatiedatum is

27 MAART 2023

Dienstverlening Stad: nieuwe openingsuren, digitalisering en Bus van de Bruggeling

Sneller, langer en dichter: drie woorden die de boodschap van de verbeterde dienstverlening omschrijven.

Huis van de Bruggeling

Voor Stad Brugge staat een klantgerichte dienstverlening op maat van elke Bruggeling centraal. Onderzoek toont aan dat de inwoners van onze stad over het algemeen zeer tevreden zijn over de dienstverlening, maar er is altijd nog ruimte voor verbetering. Daar wordt stevig aan gewerkt. Naast ruimere openingsuren en een verdere digitalisering komt de Stad - ook letterlijk - tegemoet aan andere wensen. Sneller, langer en dichter: drie woorden die de boodschap van de verbeterde dienstverlening omschrijven.

Openingsuren op maat

Vanaf zaterdag 1 april 2023 hebben het Huis van de Bruggeling en de dienstverleningslocaties in de deelgemeenten nieuwe openingsuren. Verschillende locaties zijn voortaan meerdere dagen tot 18.00 uur geopend. Zo kun je ook na een drukke werkdag nog langskomen.

Het Huis van de Bruggeling is open op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 18.00 uur, op woensdag van 8.30 tot 20.00 uur (tussen 18.00 en 20.00 uur enkel op afspraak) en op vrijdag en zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur.

In de deelgemeente Assebroek kun je terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 tot 18.00 uur, op woensdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je er van 8.30 tot 12.30 uur terecht.

In de deelgemeenten Zeebrugge, Koolkerke, Sint-Pieters en Sint-Kruis kun je op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag terecht van 8.30 tot 12.30 uur.

De dienstverleningslocatie in Sint-Andries is omwille van verbouwingswerkzaamheden gesloten tot eind 2024.  Je kunt terecht in deelgemeente Sint-Michiels op  maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 tot 12.30 en van 14.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je er van 8.30 tot 12.30 uur terecht.

Voor heel wat dienstverlening kan je zonder afspraak terecht in het Huis van de Bruggeling en de deelgemeentehuizen. Een afspraak maken kan online of via de Stadsapp. Je kunt uiteraard ook nog steeds je afspraak regelen via 050 44 8000, ook met andere vragen kun je hier terecht.

Digitalisering

Met de nieuwe StadsApp heb je een directe link met de Stad in je broekzak. Je vindt de app in de App Store en op Google Play. Daarnaast blijft de Stad inzetten op verdere digitalisering die het voor onze inwoners eenvoudiger maakt. Wie bijvoorbeeld een voorlopig rijbewijs wil aanvragen of een optie wil nemen op een huwelijksdatum kan terecht op deze website.

Bus van de Bruggeling

Binnenkort brengt de nieuwe ‘Bus van de Bruggeling’ de diensten van de Stad naar je toe. In de bus, krijg je informatie over de stedelijke dienstverlening en kun je terecht voor alle officiële documenten. Je kunt er een identiteitskaart, rijbewijs of reispas aanvragen.

In het noorden van Brugge, waar de bestaande dienstverleningslocaties wijder zijn verspreid, zal de bus een grote meerwaarde zijn.

www.brugge.be/huisvandebruggeling
050 44 8000

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media