Laat je verrassen door onze winkelstraten

Dat er tal van klassiekers met een sterke familietraditie in Brugge gevestigd zijn, is geen geheim. Als shoppingstad bij uitstek heeft ze echter nog heel wat extra troeven achter de hand. Zo is ze steeds vaker een broedplaats voor creatief en hip ondernemerschap. Tijdens je zoektocht ontdek je naast de gevestigde waarden, en grotere ketens heel wat unieke must-visit-adresjes, exclusieve boetiekjes en verborgen parels die je hart sneller zullen doen slaan. Ook fans van eerlijke mode en duurzaam shoppen vinden in Brugge hun gading.

 

Karaktervolle en unieke winkelstraten


Omdat Brugge voetgangersvriendelijk is en de winkelstraten op een steenworp van elkaar liggen, is shoppen bijzonder makkelijk.

De belangrijkste winkelstraten strekken zich uit tussen de Markt en de oude stadspoorten: Steenstraat, Simon Stevinplein, Mariastraat, Zuidzandstraat, Sint-Jakobsstraat, Ezelstraat, Sint-Amandsstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat, Smedenstraat, Vlamingstraat, Academiestraat, Philipstockstraat, Hoogstraat, Langestraat en Katelijnestraat. 

Elke buurt heeft zijn eigen uitstraling en iedere straat zijn eigen identiteit!

In de Steenstraat, Zuidzandstraat, Geldmuntstraat en Noordzandstraat (hartje Brugge: tussen ’t Zand en de Markt) vind je veel bekende namen: een mix van Brugse handelaars (Paralax, Javana, …) en grotere ketens (H&M, Zara, C&A, Inno,…), prachtig gehuisvest in majestueuze eeuwenoude panden.

Sla zeker ook eens een zijstraatje in! Zo ligt tussen de Noord- en de Zuidzandstraat het unieke winkelcentrum Zilverpand verborgen. Ontdek er de ideale brunch/lunch spot (Kaffee Kamiel, Hap takeaway bites,  ….) en shop er je favoriete must-haves in Bellerose, Cos, …

Ben je op zoek naar unieke winkeladresjes voor vrouwen, mannen, je interieur, juwelen …? Dan ben je in de Sint-Jakobsstraat en de Ezelstraat aan het juiste adres (Twee Meisjes, Boetiek Ruth, Fresh, LeeLoo, Café Costume, Goûts & Couleurs, Frederiek Van Pamel, La Stanza Di Stefanie, Vanhille Grubert, Harfi, Serendipity Store, KinGin, …)

Voor het retrogevoel zit je goed in de Langestraat en Hoogstraat: een paradijs voor hipster mannen en rockabilly meiden, met een waaier aan trendy en creatieve startups, vintage deco en volkse eet- en drinkadresjes (Postbar, Cherry Picker Record Store, Den Elder, Lilola, Sans Cravate, ...). De straat heeft bovendien de ambitie om de meest kleurrijke straat van de stad te worden, met meer groen en kunst op de gevels.

De Smedenstraat ademt een compacte gezelligheid uit, en wordt beschouwd als de lekkerste straat van Brugge. Je vindt er volgende culinaire topadressen: kaasaffineur De Kaasbolle, lunchrestaurant Tougou en De Olijfboom met meer dan 80 soorten olijfolie.

Ook in de Brugse deelgemeenten ontdek je een divers aanbod aan kwaliteitsvolle winkels en speciaalzaken. Een ommetje zeker waard!

Unieke winkelconcepten

De retailwereld verandert in sneltempo. Ook in Brugge borrelt er op het vlak van winkelbeleving heel wat. Handelaars zetten zich met passie in om hun klanten een originele en ultieme (winkel)ervaring te kunnen geven.

Enkele hot spots:

Postbar: wil je een postkaartje sturen, terwijl je van een kopje koffie slurpt en een lekker stukje taart verorbert? Dan is de Postbar (Langestraat 82) het juiste adres. 
Monkey Eleven: healthy fastfood bar. Hier merk je niet eens dat je gezond aan het eten bent! (Vlamingstraat 64)
Kapsalon Les Coquettes: conceptkapsalon met koffiebar. Een echte barista serveert er tijdens je kapbeurt de lekkerste koffiespecialiteiten (Predikherenstraat). Even verder in de Braambergstraat is Les Coquettes Kids gespecialiseerd in kinderen.
Smaaak interieurbar: ideetjes voor je interieur opdoen bij een gezellig glaasje? In de bar krijg je een voorproefje van wat de ontwerpers je kunnen bieden (Jozef Suvéestraat 20)
Atelier Twee: Astrid Van Pamele en Francine Jansseune hadden in 2019 een pop-up winkel in The Box, maar beslisten om hun creatieve droom waar te maken met een vaste, eigen winkel. In Atelier Twee vindt je decoratieartikelen om kleur te geven aan je interieur, maar je wandelt er net zo goed buiten met een handgemaakte handtas of bijzondere accessoire. (Langestraat 52)

Contactinformatie