Laat je verrassen door onze winkelstraten

Het is bekend: in Brugge vind je heel wat kwalitatieve, familiaal gerunde winkels met een rijke traditie. Echte huizen van vertrouwen.

Toch heeft Brugge - shoppingstad bij uitstek - nog heel wat meer te bieden. Zo is onze stad meer en meer een broedplaats voor creatief en hip ondernemerschap.

Tijdens je zoektocht ontdek je heel wat unieke must-visit adresjes, exclusieve boetiekjes en verborgen parels. Ook fans van eerlijke mode en duurzaam shoppen vinden in Brugge hun gading.

 

Karaktervolle en unieke winkelstraten

Omdat Brugge voetgangersvriendelijk is en de winkelstraten op een steenworp van elkaar liggen, is shoppen bijzonder makkelijk.

De belangrijkste winkelstraten strekken zich uit tussen de Markt en de oude stadspoorten: Steenstraat, Simon Stevinplein, Mariastraat, Zuidzandstraat, Sint-Jakobsstraat, Ezelstraat, Sint-Amandsstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat, Smedenstraat, Vlamingstraat, Academiestraat, Philipstockstraat, Hoogstraat, Langestraat en Katelijnestraat. 

Hoofdwinkelstraten

In de Steenstraat, Zuidzandstraat, Geldmuntstraat en Noordzandstraat (hartje Brugge: tussen ’t Zand en de Markt) vind je veel bekende namen: een mix van Brugse handelaars (Quicke ShoesJavana,…) en grotere ketens (H&M, Zara, C&A, Inno, HEMA, …), prachtig gehuisvest in majestueuze, eeuwenoude panden.

Zilverpand

Sla zeker eens een zijstraatje in! Zo ligt tussen de Noord- en de Zuidzandstraat het unieke winkelcentrum Zilverpand verborgen. Ontdek er de ideale brunch/lunch spots (Kaffee Kamiel, Hap takeaway bites,  ….).

Sint-Jakobsstraat en Ezelstraat

Ben je op zoek naar unieke winkeladresjes voor vrouwen, mannen, je interieur, juwelen …? Dan ben je in de Sint-Jakobsstraat en de Ezelstraat aan het juiste adres (Twee Meisjes, Boetiek Ruth, Fresh, LeeLoo, Café Costume, Goûts & Couleurs, Frederiek Van Pamel, Harfi, KinGin, Chocolaterie Spegelaere …)

Langestraat en Hoogstraat

Voor het retrogevoel zit je goed in de Langestraat en Hoogstraat: een paradijs voor hipster mannen en rockabilly meiden, met een waaier aan trendy en creatieve startups, vintage deco en volkse eet- en drinkadresjes (Atelier Twee, Cherry Picker Record Store, Lilola, Brocante Café, Karma Markt, Frida Simone, De Eenvoud...). De straat heeft bovendien de ambitie om de meest kleurrijke straat van de stad te worden, met meer groen en kunst op de gevels.

Smedenstraat

De Smedenstraat ademt een compacte gezelligheid uit en wordt beschouwd als de lekkerste straat van Brugge. Je vindt er volgende culinaire topadressen: kaasaffineur De Kaasbolle, lunchrestaurant Tougou en JamJam Konfituur van het Landhuys met honderden soorten confituur.

Deelgemeenten

Ook in de Brugse deelgemeenten ontdek je een divers aanbod aan kwaliteitsvolle winkels en speciaalzaken. Een ommetje zeker waard!

Unieke winkelconcepten

De retailwereld verandert in sneltempo. Ook in Brugge borrelt er op het vlak van winkelbeleving heel wat. Handelaars zetten zich met passie in om hun klanten een originele en ultieme (winkel)ervaring te geven.

Enkele hotspots:

Postbar: wil je een postkaartje sturen, terwijl je van een kopje koffie slurpt en een lekker stukje taart verorbert? Dan is de Postbar (Langestraat 82) het juiste adres. 

Otto Waffle Atelier: de meest unieke wafel van Brugge ontdek je bij Otto. De huisgemaakte lekkernij is 100% natuurlijk gemaakt met haver en kokosbloesemsuiker. Daarnaast is de wafel in kantpatroon ook nog eens heel instagrammable (Katelijnestraat 1).

Kapsalon Les Coquettes: conceptkapsalon met koffiebar. Een echte barista serveert er tijdens je kapbeurt de lekkerste koffiespecialiteiten (Braambergstraat 12). 

Atelier Twee: Astrid Van Pamele en Francine Jansseune hadden in 2019 een pop-up winkel in Modulair, maar beslisten om hun creatieve droom waar te maken met een vaste, eigen winkel. In Atelier Twee vind je decoratieartikelen om kleur te geven aan je interieur, maar je wandelt er net zo goed buiten met een handgemaakte handtas of bijzonder accessoire (Langestraat 60).

Exceller Bikes: Een trendy fietsboetiek gevuld met alleen maar authentieke, originele en handgemaakte luxefietsen. Niet je standaard fietsenwinkel dus. Hier keer je huiswaarts met een uniek model of een zeldzaam accessoire. De winkel beschikt bovendien over een gezellig terrasje waar je kan genieten van een koffie of een eigenzinnige frisdrank (Philipstockstraat 43).

Chocres: Verborgen tussen de grote winkelstraten in de Korte Zilverstraat baten Brecht en Dominika Chocres uit in een oud veilingshuis. In de ligestylewinkel vind je nicheparfums, skincare, accessoires en zelfs bikini's van unieke merken (Korte Zilverstraat 8).

Frederiek Van Pamel: Frederiek is meer dan een bloemist: hij houdt van decoreren, van de juiste achtergrondmuziek én van kunst. Het leuke aan de winkel? Alles is er te koop, zelfs de lampjes in de tuin. Achterin de zaak plantte van Pamel een orangerie waar bezoekers een kop koffie of tas thee kunnen bestellen. Het zicht op de tuin is er fenomenaal. Er is een zwemvijver, er zijn fantastische taupières (oude buxusvormen) en een kapelletje dat Frederiek zelf heeft gemetst (Ezelstraat 33).

Brugs Brickhouse: Een belevingswinkel waar uitsluitend LEGO-dozen vol blokjes te koop zijn. Het pronkstuk in de winkel is een maquette in LEGO van het Brugs Belfort van maar liefst twee meter hoog.

Cadeaubon Brugge: de hele stad is een geschenk

Geef eens een dagje Brugge cadeau. Kies zelf het bedrag waarmee je iemand wil verrassen en laat de gelukkige naar hartenlust shoppen, eten of drinken bij de deelnemende handelaars. Shop till you drop of ... tot de bon op is!
Op www.cadeaubonbrugge.be en in de app bestel je de bon met een klik en zie je in een oogopslag waar hij geldig is.

Contactinformatie