Laat je verrassen door onze winkelstraten

Het is bekend: in Brugge vind je heel wat kwalitatieve, familiaal gerunde winkels met een rijke traditie. Echte huizen van vertrouwen.

Toch heeft Brugge - shoppingstad bij uitstek - nog heel wat meer te bieden. Zo is onze stad meer en meer een broedplaats voor creatief en hip ondernemerschap.

Tijdens je zoektocht ontdek je heel wat unieke must-visit adresjes, exclusieve boetiekjes en verborgen parels.
Ook fans van eerlijke mode en duurzaam shoppen vinden in Brugge hun gading.

 

Karaktervolle en unieke winkelstraten

Omdat Brugge voetgangersvriendelijk is en de winkelstraten op een steenworp van elkaar liggen, is shoppen bijzonder makkelijk.

De belangrijkste winkelstraten strekken zich uit tussen de Markt en de oude stadspoorten: Steenstraat, Simon Stevinplein, Mariastraat, Zuidzandstraat, Sint-Jakobsstraat, Ezelstraat, Sint-Amandsstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat, Smedenstraat, Vlamingstraat, Academiestraat, Philipstockstraat, Hoogstraat, Langestraat en Katelijnestraat. 

Hoofdwinkelstraten

In de Steenstraat, Zuidzandstraat, Geldmuntstraat en Noordzandstraat (hartje Brugge: tussen ’t Zand en de Markt) vind je veel bekende namen: een mix van Brugse handelaars (Parallax (de Hugo Boss winkel van Brugge),  Javana,…) en grotere ketens (H&M, Zara, C&A, Inno, Pearle…), prachtiggehuisvest in majestueuze, eeuwenoude panden.

Zilverpand

Sla zeker een zijstraatje in! Zo ligt tussen de Noord- en de Zuidzandstraat het unieke winkelcentrum Zilverpand verborgen. Ontdek er de ideale brunch/lunch spots (Kaffee Kamiel, Hap takeaway bites,  ….).

Sint-Jakobsstraat en Ezelstraat

Ben je op zoek naar unieke winkeladresjes voor vrouwen, mannen, je interieur, juwelen …? Dan ben je in de Sint-Jakobsstraat en de Ezelstraat aan het juiste adres (Twee Meisjes, Boetiek Ruth, Fresh, LeeLoo, Café Costume, Goûts & Couleurs, Frederiek Van Pamel, Harfi, KinGin, …)

Langestraat en Hoogstraat

Voor het retrogevoel zit je goed in de Langestraat en Hoogstraat: een paradijs voor hipster mannen en rockabilly meiden, met een waaier aan trendy en creatieve startups, vintage deco en volkse eet- en drinkadresjes (Postbar, Cherry Picker Record Store, Den Elder, Lilola, Sans Cravate, Brocante Café, Karma Markt ...). De straat heeft bovendien de ambitie om de meest kleurrijke straat van de stad te worden, met meer groen en kunst op de gevels.

Smedenstraat

De Smedenstraat ademt een compacte gezelligheid uit en wordt beschouwd als de lekkerste straat van Brugge. Je vindt er volgende culinaire topadressen: kaasaffineur De Kaasbolle, lunchrestaurant Tougou en JamJam Konfituur van het Landhuys met honderden soorten confituur.

Deelgemeenten

Ook in de Brugse deelgemeenten ontdek je een divers aanbod aan kwaliteitsvolle winkels en speciaalzaken. Een ommetje zeker waard!

Unieke winkelconcepten

De retailwereld verandert in sneltempo. Ook in Brugge borrelt er op het vlak van winkelbeleving heel wat. Handelaars zetten zich met passie in om hun klanten een originele en ultieme (winkel)ervaring te geven.

Enkele hotspots:

Postbar: wil je een postkaartje sturen, terwijl je van een kopje koffie slurpt en een lekker stukje taart verorbert? Dan is de Postbar (Langestraat 82) het juiste adres. 

Thuis bij Frank: zijden bloemen, kaarsen en interieurartikelen (Noordzandstraat 45)

Otto Waffle Atelier: de meest unieke wafel van Brugge ontdek je bij Otto. De huisgemaakte lekkernij is 100% natuurlijk gemaakt met haver en kokosbloesemsuiker. Daarnaast is de wafel in kantpatroon ook nog eens heel instagrammable.

Kapsalon Les Coquettes: conceptkapsalon met koffiebar. Een echte barista serveert er tijdens je kapbeurt de lekkerste koffiespecialiteiten (Predikherenstraat). Even verder in de Braambergstraat is Les Coquettes Kids gespecialiseerd in kinderen.

Atelier Twee: Astrid Van Pamele en Francine Jansseune hadden in 2019 een pop-up winkel in Modulair, maar beslisten om hun creatieve droom waar te maken met een vaste, eigen winkel. In Atelier Twee vind je decoratieartikelen om kleur te geven aan je interieur, maar je wandelt er net zo goed buiten met een handgemaakte handtas of bijzonder accessoire (Langestraat 60).

Cadeaubon Brugge: de hele stad is een geschenk

Geef eens een dagje Brugge cadeau. Kies zelf het bedrag waarmee je iemand wil verrassen en laat de gelukkige naar hartenlust shoppen, eten of drinken bij de deelnemende handelaars. Shop till you drop of ... tot de bon op is!
Op www.cadeaubonbrugge.be en in de app bestel je de bon met een klik en zie je in een oogopslag waar hij geldig is.

Contactinformatie