Laat je verrassen door onze winkelstraten

Dat er tal van klassiekers met een sterke familietraditie in Brugge gevestigd zijn, is geen geheim. Als shoppingstad bij uitstek heeft onze stad nog heel wat extra troeven achter de hand. Zo is Brugge meer en meer een broedplaats voor creatief en hip ondernemerschap. Tijdens je zoektocht ontdek je naast de gevestigde waarden en grotere ketens, heel wat unieke must-visit-adresjes, exclusieve boetiekjes en verborgen parels die je hart sneller zullen doen slaan. Ook fans van eerlijke mode en duurzaam shoppen vinden in Brugge hun gading.

Cadeaubon Brugge: de hele stad is een geschenk

Geef eens een dagje Brugge cadeau. Kies zelf het bedrag waarmee je iemand wil verrassen en laat de gelukkige naar hartenlust shoppen, eten of drinken bij de deelnemende handelaars. Shop till you drop of ... tot de bon op is!
Op www.cadeaubonbrugge.be en in de app bestel je de bon met een klik en zie je in een oogopslag waar hij geldig is.

 

Karaktervolle en unieke winkelstraten


Omdat Brugge voetgangersvriendelijk is en de winkelstraten op een steenworp van elkaar liggen, is shoppen bijzonder makkelijk.

De belangrijkste winkelstraten strekken zich uit tussen de Markt en de oude stadspoorten: Steenstraat, Simon Stevinplein, Mariastraat, Zuidzandstraat, Sint-Jakobsstraat, Ezelstraat, Sint-Amandsstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat, Smedenstraat, Vlamingstraat, Academiestraat, Philipstockstraat, Hoogstraat, Langestraat en Katelijnestraat. 

Elke buurt heeft zijn eigen uitstraling en iedere straat zijn eigen identiteit!

In de Steenstraat, Zuidzandstraat, Geldmuntstraat en Noordzandstraat (hartje Brugge: tussen ’t Zand en de Markt) vind je veel bekende namen: een mix van Brugse handelaars (Parallax (de Hugo Boss winkel van Brugge),  Javana,…) en grotere ketens (H&M, Zara, C&A, Inno, Pearle…), prachtig gehuisvest in majestueuze, eeuwenoude panden.

Sla zeker een zijstraatje in! Zo ligt tussen de Noord- en de Zuidzandstraat het unieke winkelcentrum Zilverpand verborgen. Ontdek er de ideale brunch/lunch spots (Kaffee Kamiel, Hap takeaway bites,  ….) en shop er je favoriete must-haves in Bellerose, Cos, …
Of vlakbij de Stadsschouwburg heb je koffiebar Adriaan, een ideale brunch- en lunchplek.

Ben je op zoek naar unieke winkeladresjes voor vrouwen, mannen, je interieur, juwelen …? Dan ben je in de Sint-Jakobsstraat en de Ezelstraat aan het juiste adres (Twee Meisjes, Boetiek Ruth, Fresh, LeeLoo, Café Costume, Goûts & Couleurs, Frederiek Van Pamel, La Stanza Di Stefanie, Vanhille Grubert, Harfi, Serendipity Store, KinGin, …)

Voor het retrogevoel zit je goed in de Langestraat en Hoogstraat: een paradijs voor hipster mannen en rockabilly meiden, met een waaier aan trendy en creatieve startups, vintage deco en volkse eet- en drinkadresjes (Postbar, Cherry Picker Record Store, Den Elder, Lilola, Sans Cravate, Brocante Café, Karma Markt ...). De straat heeft bovendien de ambitie om de meest kleurrijke straat van de stad te worden, met meer groen en kunst op de gevels.

De Smedenstraat ademt een compacte gezelligheid uit en wordt beschouwd als de lekkerste straat van Brugge. Je vindt er volgende culinaire topadressen: kaasaffineur De Kaasbolle, lunchrestaurant Tougou en De Olijfboom met meer dan 80 soorten olijfolie.

Ook in de Brugse deelgemeenten ontdek je een divers aanbod aan kwaliteitsvolle winkels en speciaalzaken. Een ommetje zeker waard!

Unieke winkelconcepten

De retailwereld verandert in sneltempo. Ook in Brugge borrelt er op het vlak van winkelbeleving heel wat. Handelaars zetten zich met passie in om hun klanten een originele en ultieme (winkel)ervaring te geven.

Enkele hotspots:

Postbar: wil je een postkaartje sturen, terwijl je van een kopje koffie slurpt en een lekker stukje taart verorbert? Dan is de Postbar (Langestraat 82) het juiste adres. 
Monkey Eleven: healthy fastfood bar. Hier merk je niet eens dat je gezond aan het eten bent! (Vlamingstraat 64)
Thuis bij Frank: zijden bloemen, kaarsen en interieurartikelen (Katelijnestraat 136)
Kapsalon Les Coquettes: conceptkapsalon met koffiebar. Een echte barista serveert er tijdens je kapbeurt de lekkerste koffiespecialiteiten (Predikherenstraat). Even verder in de Braambergstraat is Les Coquettes Kids gespecialiseerd in kinderen.
Smaaak interieurbar: ideetjes voor je interieur opdoen bij een gezellig glaasje? In de bar krijg je een voorproefje van wat de ontwerpers je kunnen bieden (Jozef Suvéestraat 20)
Atelier Twee: Astrid Van Pamele en Francine Jansseune hadden in 2019 een pop-up winkel in The Box, maar beslisten om hun creatieve droom waar te maken met een vaste, eigen winkel. In Atelier Twee vind je decoratieartikelen om kleur te geven aan je interieur, maar je wandelt er net zo goed buiten met een handgemaakte handtas of bijzonder accessoire. (Langestraat 52)

Contactinformatie