SCIFIlogologoprov

Smart Cities Innovation Framework Implementation (SCIFI)

Stad Brugge neemt, in partnerschap met een Europees netwerk van steden en organisaties, deel aan het Europese project SCIFI (Smart Cities Innovation Framework Implementation). In het project staan datahuishouding en innovatieve ontwikkeling centraal.

Als stad beschikken we over een schat aan data over mobiliteit, luchtkwaliteit, verkeersstromen, parkeervoorzieningen, … De subsidies van het SCIFI project laten ons toe om een duidelijke datastructuur op te zetten. Daardoor kunnen we enerzijds zelf als stad beter met de data aan de slag om beleidskeuzes en dienstverlening te optimaliseren. Anderzijds kunnen we onze data ook correct en met respect voor privacy openstellen voor externen, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van apps of programma’s op maat van onze stad.

Dit project draagt bij tot de groeiende innovatiecultuur bij Stad Brugge en zorgt ervoor dat expertise op het gebied van data en ‘smart city’ verder ontwikkeld wordt. Binnen dit project wordt de Stad begeleid om haar uitdagingen op een concrete manier te kunnen formuleren, de juiste data daarvoor open te zetten en om innovatief aan te besteden.

Andere projectpartners zijn Mechelen, Delft, Saint-Quentin, Agoria, Faubourg Numérique, Cambridge Cleantech en de Universiteit van Southampton. 

Het project loopt vier jaar. Stad Brugge krijgt hiervoor een Europese subsidie (binnen het Interreg 2 Zeeën subsidie programma) van 273.000 en 22.750 euro van de provincie West-Vlaanderen.

Deel deze pagina