Jan D'Hondt

Technologische en sociale innovatie

Smart Cities Innovation Framework Implementation

SCIFIlogo

logoprov

Projectleider
Mechelen

Projectpartners
Brugge, Cambridge Cleantech (UK), Faubourg Numérique (FR), University of Southampton(UK), Gemeente Delft (NL), Agoria, Ville de Saint-Quentin (FR).

Budget
Totaal projectbudget: 3.165.530,00 
Aandeel stad Brugge: 455.00,30 euro waarvan 273.00,18 (60%) gesubsidieerd door Europa (ERDF) en 22.750,02 euro (5%) door provincie West-Vlaanderen.

Periode
1/07/2017-30/06/2021

 

Doel

In het project SCIFI staan datahuishouding en innovatieve ontwikkeling centraal.

Als stad beschikken we over een schat aan data over mobiliteit, luchtkwaliteit, verkeersstromen, parkeervoorzieningen, … De subsidies van het SCIFI project laten ons toe om een duidelijke datastructuur op te zetten. Daardoor kunnen we enerzijds zelf als stad beter met de data aan de slag om beleidskeuzes en dienstverlening te optimaliseren. Anderzijds kunnen we onze data ook correct en met respect voor privacy openstellen voor externen, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van apps of programma’s op maat van onze stad.

Dit project draagt bij tot de groeiende innovatiecultuur bij Stad Brugge en zorgt ervoor dat expertise op het gebied van data en ‘smart city’ verder ontwikkeld wordt. Binnen dit project wordt de Stad begeleid om haar uitdagingen op een concrete manier te kunnen formuleren, de juiste data daarvoor open te zetten en om innovatief aan te besteden.

Meer informatie over SCIFI hier

Meer informatie over Interreg 2 zeeën hier.

Volg het project ook op twitter.

 

Pilootproject ALLRide

AllRide is een proefproject van Bam Belgium en AE nv in samenwerking met stad Mechelen en Brugge. ALLRide is een app die jongeren aanzet om op een meer veiligere manier naar school te fietsen.

Jongeren kunnen de app ook gebruiken om gevaarlijke situaties op hun fietsroute te melden.

De route zelf wordt berekend op basis van data afkomstig van de dienst Mobiliteit van Stad Brugge en de feedback van jongeren.

 

 Pers

19/05/2019  Brugsch Handelsblad 

 

19/05/2019 De Standaard

 

 Gazet Van Antwerpen 19/05/2019

 

 

 

Deel deze pagina

Contactinformatie

Contactpersonen