Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen in Brugge

Overzicht en uitleg 17 SDG's

De 17 SDG's in het beleid

Bij de opmaak van ons Brugs beleidsprogramma 2019-2024 liet het stadsbestuur zich inspireren door de Sustainable Development Goals (SDG’s) of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Deze zeventien doelen werden in 2015 door de Verenigde Naties geformuleerd voor een meer eerlijke en duurzame wereld.

Met deze doelen geven we samenhang aan diverse inspanningen voor sociale, economische en ecologische duurzaamheid. De SDG’s bieden een sterk en integraal raamwerk voor ons dagelijks werk, met een positieve blik op de toekomst.

Het beleidsprogramma is een kleurrijk overzicht van 515 beleidspunten waarmee het stadsbestuur de komende jaren aan de slag zal gaan.

Alle 17 doelstellingen raken aan lokale bevoegdheden en kunnen niet gerealiseerd worden zonder de inzet van steden en gemeenten. Het is op lokaal niveau, dicht bij de bevolking, dat de uitdagingen zich laten voelen en dat ook  de oplossingen liggen.

Educatief aanbod

Missie 2030: een werelds GPS-spel

Ontdek het stadscentrum van Brugge op een originele manier: neem het in teams tegen elkaar op met creatieve vragen en opdrachten op verschillende locaties. Elk team krijgt een tablet in handen en verzamelt zoveel mogelijk punten. Het wordt een race tegen de klok en tegen elkaar! Een unieke city-game met als rode draad de SDG’s.

Het spel vindt plaats in het stadscentrum van Brugge. Bij bevestiging krijg je de exacte startplaats. Tablets en speluitleg geeft de begeleider je ter plaatse.
Een aanrader als teambuilding, met je vereniging of gewoon met een groep vrienden.

  • doelgroep: vanaf 17 jaar
  • aantal deelnemers: min. 8 - max. 30
  • prijs: € 55 / groep
  • duur: max. 2,5 uur (inclusief speluitleg)

Het GPS-spel kan opnieuw gereserveerd worden. Mail naar lokaalmondiaal@brugge.be.

SDG-zitkubussen

Gaat jouw organisatie, dienst, school,... binnenkort aan de slag met de SDG's?
Bij de dienst Lokaal Mondiaal kan je 17 zitkubussen ontlenen om je activiteit mee op te fleuren!

Praktisch

  • formaat kubus: 45 x 45 x 45 cm
  • aantal: 17 stuks
  • binnen- en buitengebruik (niet bij regenweer)
  • transport: zelf te voorzien
  • ontleenperiode: max. 14 dagen
  • waarborg: 50 euro
SDG zitkubussen

SDG-fotoshoot

Het is helemaal niet erg, kom maar uit de kast. Je mag je nu voor eens en voor altijd outen als een wereldverbeteraar of idealist. Tijdens de SDG-fotoshoot zet je jezelf, vrienden, collega’s,… in the picture met een van de 17 SDG’s. Zo zet je alvast een eerste stap richting Ideale Wereld. Deze SDG-fotoshoot is een heel laagdrempelige manier om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te leren kennen. Door een SDG te kiezen, ga je nadenken over wat je echt belangrijk vindt voor onze wereld, nu en in de toekomst.

SDG fotoshoot

Extra informatie

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media