4You: Vrijwilligerswerk als hefboom voor sociale participatie

4You bevordert de sociale en professionele zelfredzaamheid van nieuwkomers met een migratieachtergrond die een inburgeringstraject volgen. 

4You

Doelstellingen

1M/V/X met talent!

Refu Interim en Diversiteit Stad Brugge werken samen aan een stad waar nieuwkomers de weg vinden naar vrijwilligerswerk en waar vrijwilligersorganisaties de weg vinden naar nieuwkomers.

Een open doel

4You bevordert de sociale en professionele zelfredzaamheid van nieuwkomers met een migratieachtergrond die een inburgeringstraject volgen. We ondersteunen hen in een traject naar vrijwilligerswerk en geven zo een duwtje in de rug bij het uitbouwen van een sociaal netwerk. Met dit project motiveren we mensen om hun talenten actief in te zetten en brengen we kleur in diverse Brugse vrijwilligersorganisaties.

Actief aan de slag 

 • Refu Interim engageert zich om via uitgebreide individuele en collectieve kennismakingsmomenten de talenten en interesses van de vrijwilligers echt goed te leren kennen. Zo kunnen ze zo goed mogelijk gematcht worden aan Brugse organisaties en diensten.
   
 • Doorheen het jaar worden extra workshops en opleidingsmomenten georganiseerd om de nieuwkomers voor te bereiden op het vrijwilligerswerk. Dit gebeurt volgens de eigen talenten en interesses: bv. tapcursus, opleiding rond materiaalgebruik, acteerworkshop voor de publiekswerkers,…
   
 • We gaan actief op zoek naar vrijwilligersjobs binnen de (lokale) culturele, sociale, vrijetijd- en welzijnssector in onze stad en mikken hierbij op minstens 30 vrijwilligersorganisaties. Ben jij geïnteresseerd om als dienst of organisatie vrijwilligers in te zetten, neem dan zeker contact op met ons!
   
 • We staan in voor de matching en de communicatie, maken concrete afspraken met de ontvangende organisatie, zijn aanwezig bij de opstart van een opdracht en zorgen uiteraard voor grondige evaluatie achteraf met zowel organisatie als vrijwilliger.
   
 • Om Stad, organisaties en vrijwilligers dichter bij elkaar te brengen, organiseren we jaarlijks minstens 4 verbindende activiteiten.

Meer informatie over Refu Interim
Meer informatie over ESF

Budget & periode

Budget
Totaal projectbudget: 53.570,31 euro
Aandeel stad Brugge: 26.785,15 euro
Subsidies: ESF AMIF 16.735,21 euro (31,24%) en VVSG 10.049,95 euro (18,76%)

Periode
1 januari 2021 -31 december 2022

Partners

Projectleider
Stad Brugge

Projectpartners
Refu Interim

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media